10.10.2016

Uuden ohjelmajohtajan, kustantaja Touko Siltalan johdolla valmistellaan kesän 2017 Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmaa teemalla Itsepäinen Suomi

 

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n 27.9.2016 pidetty hallituksen kokous valitsi tapahtuman uudeksi ohjelmajohtajaksi kustantaja Touko Siltalan. Hän on työskennellyt vuodesta 2008 Siltala kustannusliikkeessä kustantajana ja toimitusjohtajana. Aiemmin Touko Siltala on tehnyt pitkän uran WSOY:ssä.

Ohjelmavaliokunnan muina jäseninä jatkavat kirjailija Paula Havaste, kustantaja Marko Vesterbacka, tiedetoimittaja Mikko Pelttari, päätoimittaja Karo Hämäläinen, toimituspäällikkö Sakari Katajamäki, toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen, luokanopettaja Kati Solastie ja kirjakauppias Timo Surojegin.

Vuosi 2017 on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ja juhlavuoden innoittamana teemaksi on valittu Itsepäinen Suomi. Pieni ja sitkeä Suomi on tarvinnut historian kuluessa välillä itsepäisyyttäkin selvitäkseen historian melskeissä. Itsepäisyyttä löytyy niin maan historiasta kuin kirjallisuudestakin. Teemaa tullaan käsittelemään useasta näkökulmasta.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpää. Muiksi varsinaiseksi jäseniksi ja varajäseniksi (suluissa) Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n 27.9.2016 pidetty vuosikokous valitsi seuraavat: toimituspäällikkö Sakari Katajamäki (kirjailija Marko Vesterbacka), kirjakauppias Timo Surojegin (kirjakauppias Vesa Hörkkö), ostojohtaja Reetta-Liisa Pikkola (viestintä- ja markkinointijohtaja Katja Leino), viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto (kirjailija Paula Havaste) ja opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto (kansanedustaja Arto Satonen)

Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi kirjakauppias Timo Surojeginin.

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain juhannuksen jälkeisenä perjantaina ja lauantaina järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää vuosittain noin 15 000 kävijää. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.