Arvot ja vastuullisuus

Pirkanmaan festivaalit ry palkittiin vastuullisuuden edistämisestä Visit Tampere Award -palkinnolla

Visit Tampereen vuosittain jakama Visit Tampere Award on myönnetty Pirkanmaan festivaalit ry:lle tunnustuksena yhdistyksen…

Pirkanmaan festivaalit ry:n tärkeimmät arvot ovat yhteisöllisyys, ammattimaisuus ja vastuullisuus. Työskentelymme pohjautuu vuorovaikutteiseen yhteistyöhön jäsentapahtumien, kumppanien ja eri sidosryhmien kesken. Vaalimme työssämme yhdenvertaisuutta, saavutettavuutta, ekologisuutta ja läpinäkyvyyttä ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme näillä osa-alueilla. Kumppanina Pirkanmaan festivaalit tunnetaan luotettavuudesta, luovuudesta ja vankasta asiantuntemuksesta.

Millaisia vastuullisuustekoja teemme?

  • Olemme laatineet yhdistykselle Turvallisemman tilan periaatteet, jotka ovat käytössä sekä työpaikalla että kaikissa Pirkanmaan festivaalit ry:n tapahtumissa.
  • Edistämme festivaalien vastuullisuusosaamista erilaisten kehittämishankkeiden avulla sekä järjestämällä tapahtumatyöntekijöille vastuullisuuskoulutuksia. Myös oma henkilöstömme kouluttautuu säännöllisesti.
  • Tarjoamme vaikeasti työllistyville mahdollisuuksia työkokeiluun tai harjoitteluun. Työyhteisömme on avoin kaikenlaisille ihmisille ja henkilöstöjohtamisemme on luonteeltaan kannustavaa ja valmentavaa.
  • Yhdistyksemme toimisto on paperiton. Vältämme tilaisuuksissamme kertakäyttöastioiden käyttöä ja tarjoamme pääsääntöisesti kasvisruokaa. Tarjoiluihin on aina saatavilla vegaaninen vaihtoehto. Suosimme julkisia kulkuvälineitä ja vältämme turhaa matkustamista.
  • Valitsemme omien tapahtumiemme paikat esteettömyyttä ja saavutettavuutta ajatellen. Mikäli tilaisuuksiin liittyy esteettömyysongelmia, kerromme niistä avoimesti etukäteen.

Turvallisemman tilan periaatteet

Pirkanmaan festivaalit ry:n sitoutuu ehkäisemään häirintää ja syrjintää. Tapahtumissamme noudatetaan yhteisesti sovittuja turvallisemman tilan periaatteita, jotta jokainen osallistuja voi kokea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. Turvallisesti tervetuloa!

Annamme tilaa kaikille. Jokainen ihminen on yhdenvertainen. Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta ja vapautta olla oma itsensä.

Emme hyväksy syrjintää, häirintää tai väkivaltaista käytöstä.
Jokaisella on oikeus nauttia tapahtumasta rauhassa. Ketään ei saa kohdella huonosti henkilökohtaisten ominaisuuksien, kuten iän, sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, koon, ihonvärin, toimintakyvyn, terveydentilan, varallisuuden, kielen, uskonnon, kulttuurin tai muun taustan perusteella.

Huomioimme toistemme erilaiset rajat ja kunnioitamme niitä.
Kehenkään ei saa koskea ilman lupaa eikä ahdistella sanallisesti, sanattomasti tai fyysisesti.

Turvallisuus tehdään yhdessä.
Jos kohtaat itseesi tai toiseen henkilöön kohdistuvaa häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista käyttäytymistä, ota yhteys tapahtuman henkilökuntaan. Jos oma toimintasi loukkaa muita, ole valmis kuuntelemaan ja toimimaan toisin.

Mikäli joku ei noudata turvallisemman tilan periaatteita tai kiellosta huolimatta jatkaa toista loukkaavaa käytöstä, henkilökunnalla on oikeus poistaa hänet tapahtumasta.