4.5.2017

Tanssivirtaa Tanssitaiteilija 2017 on Sonya Lindfors

Tanssivirtaa-festivaali on valinnut seitsemännen kerran Vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilijan, jonka tehtävänä on tuoda tanssi kaduille, ihmisten arkeen.

Sonya Lindfors tuo festivaalille esityskonseptinsa SWAG LESSONS –the mixtape. Esitys on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja liittyy Pirfest – Pirkanmaan festivaalit ry:n teemaan Sananvapauden tarina. Ympäri Suomea eri festivaaleja kiertänyt Swag Lessons nähdään Tampereen keskustassa jokaisena festivaalipäivänä 16.-21.5. Swag Lessons on jatkuva ja alati muuttuva esityskonsepti, joka on syntynyt tarpeesta tarkastella postmodernin ja hiphopkulttuurin välistä hiertymää ja leikitellä niiden välimaastossa. Samalla konsepti tutkii ja tarkastelee hiphopkulttuurin sosiopoliittisia juuria ja mustan kehon politiikkaa.

Swag Lessons on useasta osasta koostuva kollaasi, joka hengailee rennosti, leikittelee hiphopin kehollisuudella ja kokemuksellisuudella, samplaa uutta ja vanhaa ja tuo ihmisiä yhteen keinonaan kulttuurille kaikista luonnollisin – yhdessä tanssiminen. Teos on kunnianosoitus Adrian Piperin teokselle Funk Lessons. Teoksessa tanssivat Akim Bakhtaoui ja Veera Malmivaara sekä Tampereen konservatorion tanssiopiskelijoita.

Sonya Lindfors on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka on toiminut freelancerina jo vuodesta 2001 nykytaiteen, urbaanin tanssin ja teatterin parissa. Vuonna 2013 Lindfors valmistui koreografian maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Vuosina 2017-2018 Lindfors toimii Zodiak – Uuden tanssin keskuksen housekoreografina. Lisäksi hän on UrpanApa –taideyhteisön perustaja ja taiteellinen johtaja. Lindfors palkittiin maaliskuussa Tinfo-palkinnolla työstään rodullistamisen, kulttuurisen omimisen ja toiseuttamisen kysymysten nostamisesta näkyviin.

SWAG LESSONS –the mixtape nähdään festivaaliviikolla seuraavasti:
ti 16.5. klo 20.30-23 AVAJAISKLUBILLA: Swag Lessons -Happy Landing, Tullikamari Klubi
ke 17.5. klo 16.30 Keskustori
to 18.5. klo 16.30 Keskustori
pe 19.5. klo 16.30 Keskustori
la 20.5. klo 17.15 Tampereen Taidemuseon vieressä
su 21.5. klo 15.30 Keskustori

Esityksen kesto on 40 minuuttia.
Sadesään sattuessa esityspaikan voi tarkistaa verkkosivuilta www.tanssivirtaa.net