7.11.2016

Tampere Jazz Happening 2016: Loppuunmyytyjä konsertteja ja musiikillisia kliimakseja

Tampere Jazz Happening täytti Tullikamarin aukion konserttipaikat modernilla jazzilla jo 35. kerran. Torstaista sunnuntaihin kestänyt tapahtuma keskittyi tänä vuonna muun muassa musiikin eri genrejen ennakkoluulottomaan sekoittamiseen.

Valtaosa konserteista soi täysille saleille. Kokonaiskäyntimäärä kipusi yli 5000:een ja festivaalin täyttöaste noin 97 %:iin. Festivaalille osallistui myös viitisentoista kansainvälistä toimittajaa ja promoottoria.

Happeningissa kuultiin niin hypnoottista free jazzia, energistä ska-musiikkia kuin kuulaan kauniita melodioitakin. Festivaalin yleistunnelma oli avaramielinen ja keskittynyt. Tiivis, lämmin ilmapiiri Tullikamarin keikkapaikoilla oli vastaanottavainen haastavammillekin musiikkityyleille, ja festivaali saikin jälleen kiitosta rohkeudestaan tarjota ”aitoa” jazzia.

Neljän päivän aikana Tampereella esiintyi kaiken kaikkiaan 24 kokoonpanoa, joista yhdeksän oli kotimaisia. Loppuunmyytyjä olivat molemmat konsertit Telakalla sekä Pakkahuoneen lauantain iltakonsertti ja sunnuntain päiväkonsertti. Kansainvälisistä artisteista yleisöä erityisesti kiinnostivat huippunimet Charles Lloyd Quartet, Donny McCaslin Group sekä Sly & Robbie meet Nils Petter Molvær. Kotimainen kohokohta oli sunnuntain Verneri Pohjola plays Pekka Pohjola.

Happeningissa jaettiin Suomen Jazzliiton myöntämä Yrjö-palkinto saksofonisti Esa Pietilälle. Yleisradion Varjo-Yrjön sai valokuvaaja Maarit Kytöharju.

YLE oli paikalla taltioimassa kaikki Pakkahuoneen konsertit. Konsertit nähdään YLE Teemalla ensi vuoden puolella. Myös YLE Radio 1 lähettää konsertit jälkeenpäin.

Tampere Jazz Happening järjestetään seuraavan kerran 2.–5.11.2017.