31.5.2017

Tampere Guitar Festival alkaa ensi viikolla

Tampere Guitar Festivalin suurin kitaravyörytys on luvassa Tampere-talossa lauantaina 10. kesäkuuta.

Espanjalainen Sinfonity – Electric Guitar Orchestra on kymmenhenkinen sähkökitaraorkesteri, joka rikkoo ennakkoluulottomasti musiikin raja-aitoja. Kitaristit käyvät erittäin näkemyksellisesti ja taitavasti klassisen musiikin helmien kimppuun sähköisesti: esimerkiksi Bachin, Holstin, Vivaldin ja Fallan sävellykset elävät omaa, erikoista elämäänsä Sinfonityn kynsissä.

Yhtyeen musiikillinen johtaja Pablo Salinas on toiminut ammattimuusikkona yli 30 vuotta. Hänen visiostaan kasvanut Sinfonity on esiintynyt vuodesta 2011 lähtien eri puolilla maailmaa. Ensi viikolla orkesteri soittaa ensimmäistä kertaa Suomessa; Tampere Guitar Festivalilla.

Esimakua tulevasta näet ja kuulet tästä:
www.youtube.com/watch?v=wqgQ7IYhvRg
www.sinfonity.es

Kolmastoista Tampere Guitar Festival 6.-11. kesäkuuta esittelee kitaravetoista musiikkia laajasti. Ohjelmassa on jazzia, bluesia, sinfonista orkesterimusiikkia, fingestyle-kitarointia, swingiä, folkia, flamencoa ja klassista soittoa.

Sinfonityn lisäksi tapahtuman suurimpia keikkoja Tampere-talossa on Dave Lindholmin, Heikki Silvennoisen ja Pepe Ahlqvistin luotsaaman SF Bluesin veto perjantaina 9. kesäkuuta. Huippuhetkiin lukeutuu myös brasilialaisen Yamandu Costan lauantaina 10. kesäkuuta kaikuva konsertti, joka jatkuu keskustelutilaisuudella elokuvaohjaaja Mika Kaurismäen kanssa. Costa ja Kaurismäki jutustelevat brasilialaisesta choro-musiikista ja -kulttuurista, johon pureutuu myös Tampere-talossa 10. kesäkuuta alkuillasta esitettävä Kaurismäen Brasileirinho-dokumentti.