5.12.2016

Tampere Guitar Festival 2017 ohjelma on julkaistu – Brasilian ykkösartisti saapuu Suomeen 

Kitaristien kärkijoukkoa saapuu jälleen Tampereelle 3.-11.6.2017, kun Tampere Guitar Festival starttaa kolmattatoista kertaa. Tapahtumassa esiintyy artisteja kolmelta eri mantereelta. Lipunmyynti tapahtumapassien pääkonsertteihin sekä tapahtumapassien myynti on alkanut. Tapahtuman koko ohjelma julkistetaan alkuvuodesta 2017.

Festivaalin pääohjelmisto Tampere-talossa kuullaan viikonloppuna 9.-10.6.2017. Friday Night Jazz & Blues –konsertin avaa vauhdikasta jazzia ja maailmanmusiikkia yhdistelevä Freedoms Trio. Kyseessä on norjalaisen kitaravirtuoosi Steinar Aadnekvamin tuorein projekti, jonka rytmiryhmän soittajat ovat Brasiliasta ja Mozambikista. Illan huipentaa viiden vuoden keikkatauolta palaava SF Blues, jossa kitaroilla ilottelevat Dave Lindholm, Pepe Ahlqvist ja Heikki Silvennoinen luottokomppiryhmänsä siivittäminä.

Acoustic Guitar Fever on nimensä mukaisesti konsertti täynnä akustisen kitaran osaamista. Walesin tornadoksi tituleerattu Gareth Pearson on fingerstyle-kitaristi, jonka omintakeinen soittotyyli on kerännyt kiitosta ympäri maailmaa. Samassa konsertissa esiintyy 7-kielisen kitaran legenda Yamandu Costa Brasiliassa. Hän on maineikkaan brasilialaisen choron soittaja kautta aikain ja äärimmäisen taidokas kitaristi. Costaan pääsee tutustumaan pintaa syvemmältä Brazilian Afternoon –tilaisuudessa. Sen avaa keskustelutilaisuus In Touch with Yamandu Costa. Samassa yhteydessä nähdään Mika Kaurismäen dokumenttielokuva Brasileirinho, jonka yksi päätähdistä on Yamandu Costa.

Sinfonity – Electric Guitar Orchestra on kymmenhenkinen sähkökitaraorkesteri Espanjasta. Pablo Salinaksen luotsaaman ryhmän spektaakkeli nähdään nyt ensi kertaa Skandinaviassa. Orkesteri esittää tunnettuja klassisen musiikin sinfonisia helmiä, 10 sähkökitaran voimin. Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta www.tgf.fi.