9.5.2017

Kuorot kohtaavat Keskustorilla

100 Kuoroa -tapahtumassa yli 1500 pirkanmaalaista kuorolaista kokoontuu Tampereen Keskustorille keskiviikkona 24.5. klo 19.00–19.30 laulamaan yhdessä ja juhlistamaan satavuotiasta Suomea. Suurkuoroa johtaa Raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävel -festivaalin taiteellinen johtaja Sanna Valvanne. Konsertin ohjelmassa on niin klassista kuoro-ohjelmistoa kuin sovituksia tunnetuista manserock-kappaleistakin. Tapahtuman etkoilla Händel-kuoro kajauttaa Barokin ajan juomalauluja pääkirjasto Metson musiikkiosastolla klo 16.30 alkaen ja illalla klo 20–22 keskustan ravintoloissa jatkaa Kuorokierros. 100 Kuoroa -konsertit ovat osa Tampereen Sävelen ennakkotapahtumaa, joka järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston ja Pirkanmaan kuorokeskuksen kanssa.

Ennakkotapahtuma alkaa jo maanantaina 22.5., jolloin pääkirjasto Metson musiikkiosastolla on mahdollisuus tutustua Einojuhani Rautavaaran kuoromusiikkiin toimittaja Samuli Tiikkajan opastamana. Tiistaina kuoronjohtaja Sanna Valvanne kutsuu kaikenikäiset laulusta kiinnostuneet Metsossa järjestettävään Sing&Shine -työpajaansa, jossa osallistujat pääsevät kokemaan yhdessä laulamisen riemua ja nauttimaan musiikista.

Sanna Valvanne on maamme kansainvälisimpiä kuoronjohtajia, joka kiertää jatkuvasti ympäri maailmaa vetämässä työpajoja kuoroille ja kuoronjohtajille. Valvanteen luoma kuoromenetelmä, Sing&Shine with Body&Soul, yhdistää äänellisen, liikunnallisen ja näyttämöllisen ilmaisun improvisaatioon ja leikkiin. Kaikenikäisille soveltuvan metodin avulla Valvanne on vuodesta 1994 asti innostanut useissa Euroopan, Aasian, Pohjois- ja Etelä-Amerikan maissa etenkin lapsia ja nuoria laulamaan ja ilmaisemaan itseään. Valvanne asui New Yorkissa yksitoista vuotta, ja teki työtä lasten ja nuorten parissa erilaisissa innovatiivisissa kuoroprojekteissa, joiden avulla musiikin opiskelu oli mahdollista myös heikommassa sosiaalisessa asemassa oleville lapsille. Syksystä 2016 alkaen Valvanne on asunut Espoossa, jossa hän vetää perustamiaan Sing&Shine Singers -kuoroja sekä vanhuksille ja pakolaisille suunnattuja yhteisöprojekteja.

Sanna Valvanteen suunnittelema Tampereen Sävelen festivaaliohjelma nostaa erityisesti esiin lapset ja nuoret sekä yhteisöllisyyden. Kansainvälisesti huipputasoisten lapsi- ja nuorisokuorojen Songbridge-yhteistyöviikko, kansainvälinen yhtyelaulukilpailu, suuri kuorokatselmus sekä laaja konserttiohjelma ilmaistapahtumineen keräävät kaupunkiin kesäkuussa yhteensä yli parituhatta laulajaa. Suomen laajin vokaalimusiikkiin keskittyvä festivaali Tampereen Sävel järjestetään 6.–11.6.2017. Festivaalin ohjelmaan voi tutustua osoitteessa www.tamperemusicfestivals.fi/vocal.

Pääkirjasto Metsoon kuljetaan ennakkotapahtuman aikaan Hämeenpuiston puolelta entisen Muumilaakson ovista, sillä pääkerros on suljettuna. Pohjakerroksesta pääsee hissillä tai portaita pitkin parvikerrokseen, jossa musiikkiosasto ja lehtisali palvelevat normaalisti. Asiakaspalvelu toimii pohjakerroksen aulassa. (Lisätietoja remontista). 100 Kuoroa -yhteiskonsertin jälkeen Keskustorilla alkaa Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma, jonka järjestää Lammin Sahti Oy.

Muista Sävel! 22.–24.5.2017 Ennakkotapahtuman ohjelma

100 Kuoroa -tapahtuman sivut ja Kuorokierroksen ohjelma (julkaistaan viikolla 19)