10.10.2016

Kantaesitys Secunda Prattica avaa Tanssiteatteri MD:n 20-vuotisjuhlinnan

Tanssiteatteri MD:n syksyn kantaesitys Secunda Prattica – The Rise and Fall of the Art of Opera ottaa katsojan mukaan surrealistiselle taidematkalle lauantaina 22.10. klo 19 Hällä-näyttämöllä Tampereella.

MD:n tanssija-koreografin Mari Rosendahlin kolminäytöksisessä partituurissa nähdään viisi tanssijaa, kansainvälisesti palkitun muotoilijan Stefan Lindforsin hyönteinen ja kuullaan tamperelaisen musiikin lehtorin ja säveltäjän Jussi-Pekka Nuton musiikkia.

Secunda Prattica on kolmen huipputekijän yhteistyö ja se juhlistaa Mari Rosendahlin 30-vuotista taiteilijauraa. Rosendahlin tunnistettavasti hyväntuuliset ja aistilliset nykytanssikoreografia ovat vierailleet kansainvälisillä teatteri- ja tanssifestivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vakituisena tanssija-koreografina Rosendahl on toiminut Tanssiteatteri MD:ssä vuodesta 1997. Rosendahl on tanssinut useissa nykytanssiteoksissa ja suunnitellut koreografioita eri teattereille, Tampereen musiikkiakatemialle, kesäteattereihin sekä Tampereen Oopperaan.

Vaivattomasti taiteen ja muotoilun eri aloilla toimiva Stefan Lindfors vastaa teoksen kokonaisvisualisoinnista. Hän on toteuttanut uransa aikana useita kansainvälisiä projekteja sekä suunnitellut tuotteita yrityksille kuten Arabia, Iittala, Marimekko, Swatch ja Ingo Maurer. Lindforsin töitä on esillä lukuisissa museoissa ympäri maailmaa.

Jussi-Pekka Nuto säveltää teokselle musiikin. Hänen sävellystuotantonsa pitää sisällään pääasiassa kamarimusiikkia erilaisille kokoonpanoille sekä useampia töitä Tanssiteatteri MD:lle kuten Rosendahlin teokset Rafael, 400 askelta ja Klaffi sekä Anniina Kumpuniemen koreografiaan Ronja Ryövärintytär.

Secunda Pratticassa tanssivat Joel Alalantela ja Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografit Elina Jakowleva, Ville Oinonen ja Samuli Roininen sekä Suvi Eloranta, joka myös laulaa teoksessa oopperaa. Työryhmään kuuluvat lisäksi valosuunnittelija Sari Mayer ja äänisuunnittelija Jaakko Pimperi. Tanssijoiden puvustuksen toteuttaa Osk Työhuone Hengarin Elina Vättö, kampaukset ja maskeerauksen Pepina Granholm.

Secunda Prattican esitykset nähdään Hällä-näyttämöllä Tampereella loka-, marras- ja joulukuussa. Esitykset jatkuvat Tanssiteatteri MD:n 20-vuotisjuhlavuonna 2017.