1.7.2016

Encorebaana tarjoaa ilmaisohjelmaa Teatterikesäviikolla

Tampereen Teatterikesän festivaalitunnelma jatkuu iltaisin, kun yhteistyössä Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa järjestettävä ravintolafestivaali Encorebaana tuo ohjelmaa ravintoloihin tiistaista perjantaihin 2.–5.8.2016. Ensimmäistä kertaa mukana on myös ravintolapiirin ulkopuolelta tavaratalo Sokos. Ohjelmistossa on tänä kesänä 10 esiintyjää ja 9 tapahtumapaikkaa.

Tanssijoiden varaslähtö Teatterikesäviikkoon

Encorebaanan uusi aluevaltaus tapahtuu Sokoksessa jo lauantaina 30.7., kun Tanssiteatteri MD herättää tavaratalon ikkunat eloon Näyteikkuna-esityksellään. Liikkuvina mallinukkeina esiintyvät tanssijat Suvi Eloranta, Ville Oinonen, Sonja Pälli ja Anniina Kumpuniemi.

Lauluntekijät eilen, tänään ja huomenna

Laulaja-kitaristi Juha Tretjakovin ja pianisti Felipe Munozin kokoama Tampereelle!-lauluilta on läpileikkaus manserockin historiasta kultaiselta 60-luvulta nykyhetkeen. Torni-hotellin Paja Barissa kuullaan kunnianosoituksia tietenkin Epuille ja Juicelle, mutta myös paikallisaarteiksi jääneille helmille ja ilmiöille.

Suomalais-kanadalainen musiikintekijä Nicolas Kivilinna esittää riemukasta ja ennakkoluulotonta rockiaan soolokeikalla Encorebaanan uusimmassa tapahtumapaikassa Hotelli Ilveksen Frans & Marie -bistrossa. Ukko Nooassa taas päästään kokemaan kansainvälisestikin ylistetyn The Hearingin, eli laulaja-muusikko Ringa Mannerin, lämpimiä lauluharmonioita yhdistettynä elektroniseen loop-taiturointiin.

Svengaavia rytmejä ja tanssittavaa tunnelmaa

Tiistaina Kivenheiton valloittaa Electric Beat Orgy, joka tarjoilee beatbox-rytmitettyä meininkiä ja tarttuvia kappaleita omaperäisin sovituksin. Kitaristi Ilkka Kainulaisen, beatboxaaja Samu Paanasen ja basisti Kalle Marttilan bändi yllättää ja vakuuttaa myös vaihtuvan laulusolistin kera.

Viimeistään kuluneena keväänä koko Suomen tietoisuuteen noussut ja Saravon Pekka -hitillään soittolistat valloittanut hiphop-kokoonpano Mansesteri esiintyy Encorebaanassa peräti kahdesti: Kivenheiton keikan lisäksi koko ohjelmiston päättävänä artistina Amarillon illassa.

Trattoriassa tunnettuja pop/rock-kappaleita sävytetään muun muassa jazziksi ja tangoksi pianon, haitarin ja laulun taatulla yhdistelmällä. Asialla on Hanna Lahtisen, Silja Kuoppalan ja Henna-Riikka Tahvanaisen muodostama Aurinkoradio-yhtye.

Laulamisen, esiintymisen ja kisailun iloa

Teatteri-ilmaisun ohjaajat Aleksi Höylä ja Jani Hämäläinen antavat nauruhermoille kyytiä saapuessaan Pyynikintorin Tuoppiin Plip ’n Bob -pantomiimiduona. Fyysistä teatteria ja improvisaatiota esityksessään hyödyntävä kaksikko on esiintynyt yhdessä vuodesta 2012. Niin ikään Tuopissa mainion tunnelman takaa Tampereen teknillisellä yliopistolla vaikuttavan TeekkariKvartin a’cappella-laulanta. Sekapienryhmän ohjelmisto on monipuolinen: teekkariperinteitä kunnioittavista juomalauluista kevyeen musiikkiin.

Maisteri Simo Frangénin suursuosion saavuttanut tietovisa jatkaa ohjelmistossa. Osallistujat pääsevät koettelemaan aivonystyröitään visakysymysten parissa jo kolmatta kertaa Encorebaanalla, tänä vuonna Ukko Nooassa.

Encorebaanan koko ohjelmisto esitysaikoineen löytyy verkosta www.teatterikesa.fi/encorebaana/.