17.5.2017

Dave Lindholm on Vuoden Kitaralähettiläs

Kolmastoista Tampere Guitar Festival 3.-11. kesäkuuta esittelee kitaravetoista musiikkia laajasti. Ohjelmassa on jazzia, bluesia, sinfonista orkesterimusiikkia, fingestyle-kitarointia, swingiä, folkia, flamencoa ja klassista soittoa.

Monipuolinen tapahtuma on tänä vuonna nimennyt ensimmäisen Tampere Guitar Festivalin Vuoden Kitaralähettilään. Hän on Dave Lindholm, joka esiintyy SF Blues -kokoonpanon kanssa Tampere-talossa perjantaina 9. kesäkuuta. Dave myös kommentoi tapahtuman konsertteja käsiohjelmassa.

Dave Lindholmin merkitys suomalaiselle blues- ja rockkitaroinnille on kiistaton. Vuonna 1971 levyttävän artistin uransa aloittanut muusikko on klassikkolevyillään ja kuolemattomilla biiseillään saavuttanut sekä yleisön että musiikkiteollisuuden kunnioituksen.

Suomen aidoin bluesmies sai säveltaiteen valtionpalkinnon vuonna 2006 ja vuonna 2009 Juha Vainio -palkinnon. Vuonna 2011 hän pokkasi Erikois-Emman työstään suomalaisen bluesin ja rockin puolesta. Edelleen erittäin aktiivisen kitaristin ja laulajan viimeisin levy, V. ilmestyi viime vuoden lopulla.

Katso tapahtuman koko runsas ohjelma täältä:
www.tgf.fi