26.7.2019

Pentinkulman päivät käynnistyy tänä vuonna digitaalisilla videoteoksilla ja kirjailijoiden ajatuksilla lihan iloista.

Kirjallisuusviikko Pentinkulman päivät käynnistyy tänä vuonna rakkaudentäyteisillä videoteoksilla, kun sunnuntain 28.7.2019 aikana Pentinkulman päivien somessa ja nettisivuilla virtaa urjalalaisia rakkaustarinoita, runovideoita sekä kirjailijoiden mietteitä vuoden teemasta eli lihan iloista.

Ihmisten ajatuksia rakkaudesta on heinäkuun aikana kerätty rakkauskirjelaatikkoon Urjalan torilla sekä kahvila Rotinassa. Kirjelaatikkoon on kirjoitettu niin rakkausmuistoja, ajatuksia rakkauden olomuodoista kuin nimettömiä rakkauskirjeitäkin. Avajaistapahtuman somevirrassa osa tarinoista on luettavissa, osan voi nauttia videoina.

– Rakastuin tulisesti hautajaisissa Urjalan kirkossa. Nyt naimisissa onnellisesti, kertoo eräs teokseen osallistuvista kirjeessään.

Pentinkulman päivien runovideoilla sanoja etsitään luonnonpaikoista ja kesän maisemista. Videoilla pohditaan luonnon ja sanojen yhteyttä ja luonnon tapoja puhua.

Tapahtumaan osallistuu myös joukko suomalaisia kirjailijoita, jotka kertovat ajatuksiaan lihan iloista. Millaista himoa ja halua kirjoittamiseen liittyy? Entä mitä lihan ilot oikeastaan tarkoittavat – ruokaa, seksiä vai jotain ihan muuta?

Avajaissunnuntai 28.7. täyttyy siis kello 10 alkaen rakkauden sanoista ja kuvista, joita voi lisäksi nähdä Pentinkulman päivien tapahtumissa Urjalassa koko tapahtumaviikon ajan.

– Päätimme tänä vuonna kokeilla jotain aivan uutta ja myös sellaista, mihin ihmiset pääsevät itse mukaan. Tapahtuma avataan somessa ja nettisivuilla, mikä mahdollistaa matalan kynnyksen osallistumisen. Avajaistapahtumaan voi osallistua myös tapahtumapäivänä kertomalla omia rakkaustarinoita somevirrassa. Tuntuu mukavalta pysäyttää ihmiset omien rakkausmuistojensa äärelle ja saada lukea nämä muistot, kommentoi Pentinkulman päivien toiminnanjohtaja Niina Repo.

Ajatuksiaan teokseen ovat antaneet kirjailijat J.P. Koskinen, Kristiina Vuori, Anneli Kanto, Laura Honkasalo, Roope Lipasti, Emma Puikkonen, Emmi Itäranta sekä Jukka Viikilä. Lisäksi mukana on lainauksia vuoden 2019 E80-esikoiskirjailijaseminaarin osallistujilta sekä tapahtumaviikolla esiintyviltä kirjailijoilta. Rakkausvideoille tarinoitaan on kertonut joukko urjalalaisia ja muita kesän kulkijoita.

Runo- ja ajatelma- sekä rakkausaiheisia videoita avajaistapahtumaan tekevät Elina Sallinen ja Laura Jalonen.

Pentinkulman päivät Urjalassa 28.7.-4.8.2019

Tapahtuman verkkosivut