Ilmakuva Mäntän Serlachius-museo Göstasta. Aurinkoisessa maisemassa näkyvät rakennukset, vihreää nurmea, puita ja sinisenä heijastuva järvi.

25.1.2016

Kulttuurimatkailun kehittäminen 2012-2015

Pirkanmaan festivaalit ry toteutti ensimmäisen Culture Tampere Region – Pirkanmaan kulttuurimatkailun kehittämishankkeen vuosina 2012–2014. Hankkeessa oli mukana noin sata pirkanmaalaista kulttuuri- ja matkailualan toimijaa Tampereelta, Orivedeltä, Mänttä-Vilppulasta, Ruovedeltä, Sastamalasta, Ikaalisista Nokialta, Valkeakoskelta, Urjalasta ja Parkanosta.

Hankkeen pyrki lisäämään Pirkanmaan kulttuurimatkailutoimijoiden osaamista ja liikevaihtoa sekä synnyttämään alueelle uusia kulttuurimatkailutuotteita. Lisäksi tavoitteena oli saada aikaan toimiva kulttuurimatkailuverkosto sekä vahvistaa kulttuurimatkailun merkitystä alueellisesti ja valtakunnallisesti.

Hanketta rahoitti Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä toimijoiden taustakunnat ja -kaupungit sekä kulttuuri- ja matkailutoimijat.

Pirkanmaan kulttuurimatkailun Culture Finland -aluekoordinaatiohanke jatkoi Culture Tampere Region -hankkeessa aloitettua kulttuurimatkailun alueellista kehittämistä Pirkanmaalla vuosina 2014–2015.

Artikkelikuva: Serlachius-museo Gösta, kuvaaja Olli Huttunen, Visit Tampere