23.5.2016

Viisivuotisjuhliaan viettävä Annikki OFF vie tapahtumat kaupunkitilaan

Annikki OFF viettää tänä kesänä viisivuotisjuhliaan. Annikin Runofestivaalin ympärille syntyneestä kolmipäiväisestä OFF:ista on kehittynyt monipuolinen ja tasokas tamperelainen kulttuurifestivaali. Annikki OFF täyttää kaupungin kymmenillä erilaisilla kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumilla 8.-10.6.2016. Mukana on nelisenkymmentä tapahtumajärjestäjää. Annikki OFF-tilaisuuksissa on vieraillut vuosittain tuhansia kävijöitä. Tänä vuonna Annikki OFF -tapahtumat näkyvät erityisen paljon kaupunkitilassa. Esitykset vievät runoutta ja kulttuuria aukioille, toreille, puistoihin, kukkakauppoihin ja keskelle Hämeenkadun hälinää.

ANNIKKI OFF avaus juhlistaa Eeva-Liisa Mannerta
Annikki OFF:in avaustapahtumana nähdään Tämä matka -runo- ja tanssiesitys Eeva-Liisa Mannerin aukiolla 8.6. klo 12.00. Kirjailijan nimikkoaukiolla tulkitaan Mannerin runoja lausunnan ja tanssin keinoin. Ohikulkijat ovat tervetulleita pysähtymään hetkeksi ja tulemaan osaksi teosta. Kahdenkymmenen hengen työryhmä on koottu tilaisuutta varten. Esityksen ovat tuottaneet ja ohjanneet Marjo Hämäläinen, Marjo Uksila ja Riitta-Liisa Helminen.
Monipuolinen ohjelmisto

Tämän vuoden ohjelmistosta löytyy lisäksi meditatiivista runolaulua, teatteria, näyttelyitä, klovneriaa, lauluntekijöitä, lastenohjelmaa, runon ja tanssin fuusioita, esikoisrunoilijoiden ilta sekä paljon muuta.Tapahtumajärjestäjinä ovat mukana mm. runoilija Kirsti Kuronen, kuvataiteilija Ville Pirinen, Lastenkirjainstituutti, Maailmantango-festivaali, Hervannan kirjasto, Pispalan nykytaiteen keskus ja SirkusRakkausPumPum. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Ajantasainen ohjelmisto: www.annikinkatu.net/annikki-off/ohjelmisto.htm

ANNIKKI OFF -avajaiset
Annikki OFF:in avajaisjuhla järjestetään galleria Koppelossa (Kauppakatu 14) 8.6. klo 17.00 alkaen. Esiintymislavalla nähdään mm. runoilijat Arto Lappi, Anna Elina Isoaro ja Pekka Kytömäki sekä mentalisti Jenni Sofia. Avajaisiin on vapaa pääsy.