14.11.2021

Vuoden nuori suunnittelija valittu – toimeksiantona Pirkanmaan festivaalit ry:n graafinen ilme ja slogan

Jatta Miettinen ja Oona Kujala voittivat vuoden 2021 Nuori suunnittelija -kilpailun työllään ”Muistatko sen kerran?”. Tampereen Mainosyhdistyksen säätiö palkitsi Miettisen ja Kujalan 2000 euron apurahalla, joka luovutettiin 12.11.2021 Pirkanmaan mainosalan yhteisessä JUJUPRIX -gaalassa. Yli 20 vuoden ajan järjestetyn kilpailun toimeksiantona oli tänä vuonna Pirkanmaan festivaalit ry:n graafisen ilmeen ja sloganin suunnittelu. Kilpailutyö haluttiin kohdistaa korona-ajan jälkeen erityisesti tapahtuma-alan toimijalle.

Kilpailun tuomaristo valitsi voittajan yksimielisesti: ”Kujalan ja Miettisen työ on maailmanluokan tekemistä tunnerikkaan ilmaisun osalta. Yllättävät ja intiimit hetket tuovat yksilön tunteen vahvasti esiin ja vievät henkilökohtaisiin muistoihin. Kuvamaailma lunastaa ja allekirjoittaa sloganin upeasti ja idea taipuu tarvittaessa myös liikkuvaan kuvaan”. Kilpailun shortlistalle valittiin yhteensä viisi kilpailutyötä, joista Leevi Ikosen ja Petri Kankaan työ ”Parasta päälle” palkittiin myös kunniamaininnalla.

Kilpailun tuomaristoon tänä vuonna osallistuivat mainostoimistojen edustajat: luova johtaja Mari Ahokas (Trust), luova johtaja Johanna Siltanen (Kaski Agency), luova johtaja Henri Lilius (Unfair), AD Irina Luoto (Jenga), creative Design Jonna Laukkanen (Creative Crue) ja Pirfest ry.

Jujuprix-kilpailun tarkoitus on nostaa esille nuoria pirkanmaalaisia mainonnan suunnittelijoita. ”Kilpailulla on pitkä historia ja sen kautta on noussut vuosien mittaan esille hienoja lahjakkuuksia, jotka ovat tehneet pitkä uran mainonnan suunnittelun parissa”, Kilpailun järjestäjän edustaja Jaakko Sipola kertoo.

Jujuprix on vuosittain järjestettävä mainonnan suunnittelukilpailu, johon voivat osallistua alle 35-vuotiaat pirkanmaalaiset markkinoinnin, mainonnan ja viestinnän ammattilaiset ja opiskelijat.  Järjestäjän, Tampereen Mainosyhdistyksen Säätiön, tarkoituksena on edistää ja kehittää Pirkanmaalla mainos- ja markkinointialalla toimivien ja alaa opiskelevien henkilöiden koulutusta sekä ammattitietoutta ja -taitoa. Säätiö myöntää myös apurahoja alalla toimiville ja alaa opiskeleville. Jujuprix-kilpailua on järjestetty yli 20 vuoden ajan.

Kuvassa vasemmalta oikealle: kilpailun voittajat Jatta Miettinen ja Oona Kujala sekä järjestäjän edustaja Jaakko Sipola ja Pirkanmaan festivaalit ry:n Tiina Kuusisto.

Valokuva: Jari Koivisto