Open mic -tilaisuudessa nuori henkilö lukee yleisölle mikrofonin edessä puhelimeltaan. Lukijalla on päässään tummansininen jääkiekkokypärä ja päällään vaaleansininen farkkupaita. Vieressä on toinen mikrofoniteline, johon on kiedottu kirkkaanvalkoiset jouluvalot. Taustalla näkyy osa sanataideteoksesta, jossa on valkoiselle pohjalle erikokoisin kirjaimin mustalla värillä kirjoitettuja sanoja.

11.10.2022

Vuoden 2022 Kirjalitta-festivaali avaa ovet todellisiin ja kuvitteellisiin maailmoihin

Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta järjestetään Tampereella 7.–13.11.2022 teemalla ”Maailma kynässä”. Viikon mittainen ohjelma kutsuu tutkimaan mielikuvituksen maailmoja ja tarua ihmeellisempää todellisuutta. Luvassa on sanataidepajoja, kirjailijavierailijoita lapsille ja nuorille, Iltasadun aika! -iltasatutapahtuma lapsiperheille ja paljon muuta. Festivaali levittäytyy myös Tampereen katukuvaan lasten ja nuorten tekstinäyttelyiden välityksellä.

Lauantaina 12.11. Kirjalitta huipentuu työpajapäivään nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Päivän aikana on mahdollista herätellä luontoa eloon yhdessä nukketeatteriryhmä Taiga-Maton kanssa, kurkistaa alamaailmoihin Konstaapeli Danielin ja Jari Mäkipään kanssa, lähteä tutkimusmatkalle avaruuteen Tero Hiekkalinnan johdolla, perehtyä lumotun Tampereen kartastoon Laura Ertimon ja Satu Kontisen työpajoissa sekä tutkia maapallon rakennetta Tiedeka-työpajassa. Paikalle saapuu myös kirjastoauto Kosmos, josta voi lantata eri maailmoja avaavia teoksia päivän päätteeksi myös kotiin mukaan.

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävän Kirjalitta-festivaalin ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Festivaalien aikana kirjailijat, lapset sekä nuoret kohtaavat yhdessä tekemisen, sanataiteen ja kirjallisuuden äärellä. Tänä vuonna kirjallisiin maailmoihinsa meitä opastavat kirjailijavieraat Miina SupinenAnu HolopainenHannele Huovi sekä moni muu. Ohjelmaa tullaan näkemään Tampereen kaupunginkirjaston pää- ja lähikirjastoissa, Lastenkulttuurikeskus Rullassa sekä Monitoimitalo 13:ssa.

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Festivaalin ohjelma: https://kirjalitta.fi/kirjalitta/viikon-ohjelma-2022

Artikkelikuva: Kirjalitta Open Mic / Sanataideyhdistys Yöstäjä