Mercedes Krapovickas kuvattuna ylhäältä päin haitari sylissään

13.7.2022

Viva la vida! – Maailmantango-festivaali järjestetään viimeisen kerran syyskuussa

Syyskuussa juhlitaan 14. ja viimeistä Maailmantango-festivaalia teemalla ”Viva la vida”. Festivaalin pääohjelmisto järjestetään 16.–18.9.2022 Tampereella Kulttuuritalo Telakalla, Kulttuuritalo Laikussa ja G Livelabissa.

– Koronapandemia on koetellut viime vuosina kulttuurialaa rajusti ja olemme joutuneet pohtimaan tapahtumamme tulevaisuutta. Kävimme työryhmän kesken läpi eri vaihtoehtoja ja lopulta päädyimme siihen, että järjestämme tänä vuonna Maailmantango-festivaalin viimeistä kertaa. Tämä oli raskas päätös, sillä festivaalia on järjestetty suurella sydämellä ja intohimolla vuodesta 2007 lähtien, festivaalijohtaja Simón Riestra kertoo. – Olemme kaikesta huolimatta iloisia ja kiitollisia niistä upeista ja unohtumattomista elämyksistä, joita olemme vuosien mittaan voineet luoda yhdessä artistien, festivaaliyleisön ja talkoolaisten kesken. Vaikka Maailmantango-festivaali on toteutettu pääosin talkoovoimin, emme ole missään vaiheessa tinkineet ohjelmistomme taiteellisesta tasosta. Myös taiteidenvälisyys on ollut läsnä ohjelmassa ensimmäisestä tapahtumavuodesta lähtien, Riestra summaa.

Maailmantango-festivaalin ohjelmistossa on aina ollut runsaasti maksutonta ohjelmaa ja tänäkin vuonna sitä on elo-syyskuussa luvassa pirkanmaalaisissa kirjastoissa ja tamperelaisissa ravintoloissa. Maailmantango-festivaali huipentuu 16.-18.9. pääohjelmistoon, jolloin kokoonnutaan vielä kerran yhteen juhlistamaan tangoa, kulttuuria ja elämää. Viva la vida!

Festivaaliohjelmisto julkaistaan ja liput tulevat myyntiin 1.8.2022.

Festivaalin verkkosivut: www.maailmantango.net

Artikkelikuva: Mercedes Krapovickas / Maailmantango 2022, kuvaaja Laura de San Martin