23.6.2020

Vanhan kirjallisuuden päivien aikataulut julki

Kirjanystäviä hemmotellaan tänä erilaisena ja erikoisena vuonna Kirjapäivien Youtube-kanavan kautta lähetettävällä monipuolisella ja mielenkiintoisella ohjelmalla. Ohjelmaa esitetään sekä perjantaina 26.6. että lauantaina 27.6. Kirjaostoksillekin pääsee tutkimalla tapahtuman kotisivuilta löytyviä esittelyjä näytteilleasettajista sekä linkkejä heidän kotisivuilleen ja verkkokauppoihin. Paikan päälle Sastamalaan kannattaa tulla Kulttuuritalo Jaatsille, missä voi sukeltaa tapahtuman 36-vuotiseen historiaan näyttelyssä Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020.

Vanhan kirjallisuuden päivät Youtubessa

Perjantaina ohjelma alkaa avajaisilla kello 10.30. Tapahtuman avaa Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n hallituksen puheenjohtaja Leena Majander-Reenpää. Lisäksi avajaisissa jaetaan Warelius-palkinto. Avajaisten jälkeen vuorossa on tapahtumasta tuttu Elämäni tietokirjat -osio, missä kuulemme tennistähti Jarkko Niemisen elämän tärkeimmistä tietokirjoista. Häntä haastattelee Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Kustannusliike Warelian kesätyöntekijät ja Vammalan lukion opiskelijat haastattelevat kirjailijoita sekä perjantaina että lauantaina kello 12.00–15.00. Perjantaina haastateltavina ovat Pekka Hassinen, Johanna Vuoksenmaa, Jarkko Tontti, Tiina Raevaara, Juri Nummelin ja Merim Al-Kharsani.

Lauantaina ohjelma alkaa keskipäivällä kirjailijahaastatteluilla. Silloin ovat vuorossa Timo Malmi, Maria Laakso, Jyrki Kallio, Jari Olavi Hiltunen, Jani Saxell ja Milla Peltonen.  Lauantaina ohjelman päättää Tyrvääläinen Tryki, minkä sisältö on siirretty verkkoon samanlaisena kuin se olisi ollut perinteisessä tapahtumassakin. Trykin aloittaa Maria Laakso haastattelemalla Mauri Kunnasta hänen näkemyksistään Seitsemän veljestä -teoksesta. Kustannustoimittaja Salla Yli-Erkkilä haastattelee kirjailijoita Tuija Sironen ja Ilona Tomi Trykin toisessa osuudessa Kirjailija kuvittelee mennyttä ja tulevaa. Trykin ja koko ohjelman päättää kustantaja Marko Vesterbacka haastattelemalla professori Aimo Hakasta ja poliisi Pentti Hiirijokea.

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020 -näyttelyssä on mm. 36 vuoden julisteet, pieni juhlasali, missä voi katsoa ohjelmaa eri vuosikymmeniltä, kirjanmyyntipiste, valokuvia, Kirjapäiviin liittyviä muistoja ym. tapahtumaan liittyvää. Näyttely on avoinna 26.6.–16.8. tiistaista sunnuntaihin klo 12–18 ja siihen on vapaa pääsy. Kulttuuritalo Jaatsi löytyy Sastamalasta osoitteesta Gallen-Kallelan katu 1.

Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelma aikatauluineen ja linkkeineen sekä näytteilleasettajien tiedot ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.