26.4.2021

Vanhan kirjallisuuden päivät siirtyy heinäkuun loppuun

Vanhan kirjallisuuden päivät siirtyy heinäkuun alusta heinäkuun loppuun.
Festivaalin uusi ajankohta on 30.7.-31.7.2021. Tapahtuman verkkoon siirtämisen sijasta Vanhan kirjallisuuden päivät haluaa tarjota eläviä kohtaamisia, kirjojen pläräämistä paikan päällä ja liveohjelmaa. Tapahtuman järjestelyt toteutetaan heinäkuun lopun koronatilanteen ja viranomaismääräysten mukaisesti turvallisena kävijöille, näytteilleasettajille ja esiintyjille.

Tapahtuman ohjelman teemana on Vale.

Päätös Vale-teemasta syntyi ohjelmavaliokunnassa jo syksyllä 2019 kesän 2020 tapahtuman ohjelman suunnittelussa. Teeman perusteena oli mm. se, että viime aikoina on tuntunut ilmestyneen poikkeuksellisen paljon romaaneja, joiden päähenkilö on todellinen historiallinen henkilö ja romaani kertoo hänen elämäntarinansa. Näitä romaaneja luetaan yllättävän usein toden jäljennöksinä. Ehkä jollain tapaa suomalainen lukutapa myös on ottaa romaanit todesta.

Tietokirjallisuuden puolella taas on innostuttu kerronnallisista ja tarinallisista tietokirjoista, eli tietokirjailijat aktiivisesti ottavat käyttöönsä kaunokirjallisuudesta tuttuja kerronnan keinoja. Voiko tietokirjailija keksiä dialogeja, joita ei missään nimessä ole ollut kuulemassa tai ei voi muistaa, vaikka olisikin? Teema on edelleen ajankohtainen ja se antaa mahdollisuudet mielenkiintoisen ohjelmakokonaisuuden rakentamiseen. Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan kesäkuun aikana.

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se on vuosien kuluessa saavuttanut vakiintuneen suosion kävijöiden keskuudessa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestetään 37. kerran. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.

Lämpimästi tervetuloa Sastamalaan Vanhan kirjallisuuden päiville 30.-31.7.2021!

 

Lisätietoja:

Päivi Mäki-Kerttula
Toiminnanjohtaja
puh. 040 637 2443
paivi.maki-kerttula@sastamala.fi

Artikkelikuva: Laura Vanzo