19.5.2020

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestää 26.-27.6. korvaavaa ohjelmaa YouTubessa. Tapahtuman historianäyttely avautuu Kulttuuritalo Jaatsilla.

Kirjallisuustapahtuma Vanhan kirjallisuuden päivät on koronapandemian vuoksi siirretty kesälle 2021 mutta kesällä 2020 kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan mielenkiintoisella ohjelmalla, mikä lähetetään Kirjapäivien Youtube-kanavan kautta sekä perjantaina 26.6. että lauantaina 27.6. Kirjaostoksillekin pääsee, kun seuraa tapahtuman kotisivuille toukokuun aikana ilmestyviä esittelyjä näytteilleasettajista sekä linkkejä heidän kotisivuilleen ja verkkokauppoihin. Paikan päälle Sastamalaan kannattaa tulla Kulttuuritalo Jaatsille, missä voi sukeltaa tapahtuman 36-vuotiseen historiaan näyttelyssä Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020.

Vanhan kirjallisuuden päivät Youtubessa

Perjantaina ohjelma alkaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan Leena Majander-Reenpään tervehdyksellä kello 10.30. Avauspuheenvuoron jälkeen vuorossa on tapahtumasta tuttu Elämäni tietokirjat -osio, missä kuulemme tenniksenpelaaja Jarkko Niemisen elämän tärkeimmistä tietokirjoista. Häntä haastattelee Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Kustannusliike Warelian kesätyöntekijät ja Vammalan lukion opiskelijat haastattelevat kirjailijoita sekä perjantaina että lauantaina kello 12.00–15.00. Perjantaina haastateltavina ovat Pekka Hassinen, Johanna Vuoksenmaa, Jarkko Tontti, Tiina Raevaara, Juri Nummelin ja Merim Al-Kharsani.

Lauantaina ohjelma alkaa keskipäivällä kirjailijahaastatteluilla. Silloin ovat vuorossa Timo Malmi, Maria Laakso, Jyrki Kallio, Jari Olavi Hiltunen, Jani Saxell ja Milla Peltonen. Lauantaina ohjelman päättää Tyrvääläinen Tryki, minkä sisältö on siirretty verkkoon samanlaisena kuin olisi ollut tapahtumassakin. Trykin aloittaa Maria Laakso haastattelemalla Mauri Kunnasta hänen näkemyksistään Seitsemän veljestä -teoksesta. Kustannustoimittaja Salla Yli-Erkkilä haastattelee kirjailijoita Tuija Sironen ja Ilona Tomi Trykin toisessa osuudessa Kirjailija kuvittelee mennyttä ja tulevaa. Trykin ja koko ohjelman päättää kustantaja Marko Vesterbacka haastattelemalla professori Aimo Hakasta ja poliisi Pentti Hiirijokea.

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020 -näyttelyssä on mm. 36 vuoden julisteet, pieni juhlasali, missä voi katsoa ohjelmaa eri vuosikymmeniltä, kirjanmyyntipiste, valokuvia ym. tapahtumaan oleellisesti liittyvää. Näyttely on avoinna 26.6.–16.8. tiistaista sunnuntaihin klo 12–18 ja siihen on vapaa pääsy. Kulttuuritalo Jaatsi löytyy Sastamalasta osoitteesta Gallen-Kallelan katu 1.

Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelma aikatauluineen ja linkkeineen sekä näytteilleasettajien tiedot ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.