VANHAN KIRJALLISUUDEN PÄIVÄT – OHJELMA
Torstaina 29.7. ennakko-ohjelmassa Tyrvään Pappilan Kivinavetassa Ville Hänninen kertoo kirjankuvituksesta.
Perjantain avajaisissa saamme kuulla ministeri, tohtori Seppo Kääriäisen puheen ”Valeen monet kasvot”. Avajaiset päättyvät kirjailija Silvia Hosseinin puheenvuoroon ”Tekaistu juttu” Seminaareissa keskustellaan siitä, miten kaunokirjailijat käyttävät faktaa ja tietokirjailijat fiktiota sekä siitä, miten kaunokirjallisuudessa kuvataan tulevaisuutta. Keskustelijoina ovat kirjailijat Hanna Weselius, Jouni Tikkanen, Harri V. Hietikko, Juha-Pekka Koskinen, Magdalena Hai, J. Pekka Mäkelä, Jani Saxell ja Tiina Raevaara. Perinteinen kirjahuutokauppa järjestetään perjantaina ja päivä päättyy Sinikka Nopolan teksteihin, joita esittävät Mirjami Heikkinen ja Talvikki Eerola. TIETOKIRJA.FI -ohjelmaosuuksissa pääsemme kurkistamaan, mitkä ovat Veli-Pekka Leppäsen ja Marisha Rasi-Koskisen kymmenen tärkeää tietokirjaa.
Lauantaina Lasten omat kirjapäivät ja KIRJATEEKKI käynnistävät ohjelman. Lapsille on tarinankerrontaesitys Heluna-lehmä ja jättiläiset sekä musiikkia Piilometsän Tarinayhtyeeltä. Lauantain iltapäivästä löytyy kaksi mielenkiintoista haastattelua. Petteri Leino haastattelee antikvariaatti Anssi Arohonkaa, jolta ilmestyy Kirjapäivillä muistelmateos ”longe rariss!” Päivi Istala haastattelee Kaari Utriota otsikolla ”Takapotku menee aina ohi. Se täytyy vain kestää, harjata hameet ja jatkaa matkaa” Lauantain päättää tuttuun tapaan Tyrvääläinen Tryki, missä keskustelujen pohjana ovat Kertomus Vammalan kaupungista 1979 -teos sekä Marko V. Hautalan kirjoittama elämäkerta Algoth Untolasta.
TAPAHTUMAN JÄRJESTELYT
Maailmanlaajuinen pandemia on vaikuttanut tapahtuman järjestelyihin. Väljyyden ja muun terveysturvallisuuden mahdollistamiseksi ohjelmaa järjestetään Sylvään koulun lisäksi Funkkistalossa Marttilankadun Kirjakorttelissa ja ohjelmaa streemataan katsottavaksi etäyhteyksien kautta. Notkuvia kirjapöytiä löytää teltasta, Sylvään koulun alakerrasta ja yläkerrasta mutta hieman normaalia vähemmän, jotta tapahtumapaikalle saadaan väljyyttä kulkea. Muitakin muutoksia on mm. esitettä ei paineta, Posti ei ole paikalla, lapsiparkkia ei järjestetä ja pysäköintimaksu maksetaan toimistoon ja lähtiessä pysäköinninvalvojille näytetään maksukuitti. Telttaravintolassa on tarjolla herkullinen keitto- ja salaattilounas sekä kahvia ja leivonnaisia.
Tapahtuman järjestäjä toivoo, että kaikki noudattavat jo tutuiksi tulleita ohjeita: tapahtumaan tullaan vain terveenä, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä, sekä käytetään sisätiloissa maskia.
Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelma aikatauluineen sekä näytteilleasettajien tiedot ja tiedot tapahtuman käytännön järjestelyistä ovat luettavissa kokonaisuudessaan www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.
Tapahtuman taustatietoa
Vanhan kirjallisuuden päivät on Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n vuosittain järjestämä, valtakunnallisesti merkittävä kirjatapahtuma, joka kerää Sastamalaan runsaasti kävijöitä. Tapahtuman kivijalkana toimii antikvaarisen kirjan tarjonta. Uudet kirjat ja kirja-alan tuoreet kuulumiset löytyvät kustantajien, yhteisöjen jne. esittelypisteistä. Tapahtuman seminaarit ja keskustelut rakentuvat vuosittain vaihtuvan teeman ympärille. Vuoden 2021 ohjelma tuotetaan yhteistyössä Bibliofiilien Seura ry:n, TIETOKIRJA.FI:n ja Kustannusliike Warelian kanssa.
Muutokset ovat mahdollisia.
KUVA: Visit Tampere / Laura Vanzo
LISÄTIETOJA:
Ohjelmajohtaja Touko Siltala, 0500 733 271
Toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, 040 637 2443