8.5.2018

Valtteri Festival 2018 – juhannus Tampereella!

Scandinavian Music Group tekee paluun Tampereen juhannusaattoon! Luvassa myös Atomirotan ensimmäinen keikka Tampereella III-levyn ilmestymisen jälkeen.

Aiemmissa Valttereissa, viimeksi vuonna 2015, Tampereen juhannustunnelmaa nostanut Scandinavian Music Group soittaa festivaaleilla perjantaina 22. kesäkuuta. Keskikesän juhla on mitä lempein, kun Terhi ja Pauliina Kokkonen johtavat hitikkään hivelevän yhtyeensä Tullikamarin Pakkahuoneen lavalle.

Scandinavian Music Groupin lisäksi Valtteriin tuo modernia popnäkemystä tuore Mafia Honey. Rakastutaan-ensisinglellään ja osaamisellaan vakuuttava nelikko koostuu kokeneista muusikoista: laulaja-kantelisti Salla-Marja Hätinen, kitaristi Tomas Niemistö, rumpali Johannes Erkkilä ja basisti Ilkka Tuovinen ovat valmiina nousemaan 2010-luvun suomirockin eturiviin.

Siellä seisoo ryhdikkäänä jo Atomirotta, tuo rytmimusiikin sulatusuuni ja live-elämysten suvereeni tuottaja, jonka kolmas pitkäsoitto III ilmestyi juuri. Atomirotta juhliikin albumia Tampereelle Valtterissa. Atomirotan kanssa tanssijalan alle Tampereen juhannusaattona tunkeutuu myös Voimaryhmä, tuo kaupungin vahvin ska-kone.

Myös Valtterin toinen ravintola ja esiintymisareena Telakka viihdyttää juhlakansaa live-musiikilla. Aattona Telakan terassilla esiintyy ilmaiseksi ja ikärajattomasti Tuomas Palonen, jonka tuoreella albumilla kuullaan musiikkia, joka kumpuaa folkista, psykedeliasta, meditaatiosta ja menninkäisistä. Ennen soolouraansa Palonen on ehtinyt vaikuttaa yhtyeissä Cosmobile ja Kuparilinna.

Aattoillan maksullisen osuuden loppuillasta hoitavat puolestaan Seksihullut ja Pursiseura, joten Valtteri vie jälleen tuoreen ja villin musiikin ytimeen.

Juhannuspäivänä telakan terassilla esiintyy Kielo Kärkkäinen, jonka ilmaisussa yhdistyvät folk, runous ja jazz. Ja kun ilta ehtii, parketille kutsuu perinteisen suomalaisen tanssimusiikin verevä tulkki Vallilan Tango, joka keinuttaa ja hyväilee ihmiset yön tunnelmaan.

Klubin perjantaissa ja lauantaissa lämpiää Valtterin perinteinen, ilmainen juhannussauna. Lisäksi juhannuspäivänä nautitaan jälleen kesän hillittömin stand up -kooste ja pannaan jalalla koreasti lavatansseissa Klubin parketilla.