9.6.2021

TYÖVÄEN MUSIIKKITAPAHTUMAN KESÄKONSERTIT 2021 KORVAAVAT PERINTEISEN FESTIVAALIN

Työväen Musiikkitapahtumaa ei järjestetä tänä kesänä vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Taloudellisesti ei ole mahdollista pienentää tapahtuman mittakaavaa sellaiseksi, johon nykyiset rajoitukset edelleen velvoittavat, eikä niiden vuoksi voida tarjota täysipainoista festarikokemusta. Tapahtumaa kohtasi myös taloudellinen vastoinkäyminen, kun se menetti valtion avustuksen (Taike) tänä vuonna.

– Raskain mielin tähän ratkaisuun on päädytty, kun olimme toiveikkaina työskennelleet näin pitkälle festivaalin järjestämiseksi. Vaikka julkisuudessa kerrotaan isojen tapahtumien vapautumisesta, ei se kuitenkaan ole meille näillä säännöksillä mahdollista. Tapahtumamme pääsyliput ovat aina olleet edullisia ja meillä on ollut myös ilmaista ohjelmaa. Lipputuloilla emme voi kattaa anniskelurajoituksista johtuvia menetettyjä tuloja, sillä yleisökapasiteetti jäisi alle puoleen normaalista, selventää Työväen Musiikkitapahtuma ry:n toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Tehty työ ei kuitenkaan valu hukkaan, sillä musiikkia ja keikkoja on tarjolla festivaalin ajankohtana 28.7.-1.8.2021 Työväen Musiikkitapahtuman kesäkonsertit 2021 -tapahtumassa konserttien muodossa. Konsertit toteutuvat Apianniemen kesäteatterilla Valkeakoskella ja ovat festivaalia terveysturvallisempia istumapaikkojen ja pienemmän kokonsa vuoksi. Konserttialueella pääsee nauttimaan myös ravintola- ja oheispalveluista. Lisäksi konsertit striimataan ja yleisö voi valita, ostaako istumapaikan ulkoilmakatsomoon vai lipun striimattuun live-lähetykseen.

Useat jo aiemmin musiikkitapahtumaan kiinnitetyistä esiintyvät kesäkonserteissa. Julkaistavia artisteja ovat BEHM, Erika Vikman, Erja Lyytinen, Herra Ylppö, Hoedown feat. Edu Kettunen & Timo Kiiskinen, Irina, Kake Randelin, Konsta Hietanen, Korpiklaani, Maria Makaaberi, Mariska, Mika Rämä, Muska, Punatähdet, Saija Tuupanen, Salla Flinkman, Tero Lahtinen & Jussi Horelli, Vildá. Lauantaina Martti Suosalo yhtyeineen tulkitsee Vysotskin lauluja konsertissa Totuus ja Valhe. Sunnuntaina kuullaan Tribute to Louis & Ella -konsertti, jossa esiintyvät Valkeakoski Big Band yhdessä Kalevi Louhivuoren ja Aili Ikosen kanssa. Sunnuntaina toisaalla, uusitussa Lepänkorvan puistossa, vietetään lastentapahtumaa, jossa nähdään Blind Gut sirkustaiteilijoiden esitys Kuin kala puussa. Lastentapahtumaan on vapaa pääsy ja sen yhteistyökumppaneina toimivat UPM Tervasaari ja Valkeakosken kaupunki. Kesäkonserttien ohjelmisto tarjoaa myös tulitaidetta sekä yhteislauluja.

Konserttien lipunmyynti alkaa 14.6. Tiketissä. Jo hankitut festivaaliliput vuosille 2020 ja 2021 käyvät sellaisinaan kesällä 2022 kun Työväen Musiikkitapahtuma juhlii täyttä 50 vuotta. Lipun voi myös halutessaan palauttaa Tiketin ohjeiden mukaisesti.

– Toivomme että ihmiset käyttäisivät jo hankkimansa liput juhlavuotena ja tulemme järjestämään näille uskollisille asiakkaille jotain erityistä yllätystä, Haapoja lupaa.

Työväen Musiikkitapahtuma suuntaa katseen tulevaan juhlavuoteen 2022. Silloin on aihetta juhlia – erityisesti näiden kahden peruuntuneen festivaalivuoden jälkeen – festivaalin puolta vuosisataa, värikästä ja elämyksellistä historiaa, uutta Kirjasniemen festivaalialuetta sekä yleisön, esiintyjien ja meidän kaikkien iloa festaritunnelmasta. Työväen Musiikkitapahtuman juhlavuoden festivaali järjestetään 27.-31.7.2022.

Tapahtuman verkkosivut: valmu.com
KUVA: Työväen musiikkitapahtuma ry

LISÄTIETOJA
Marianne Haapoja
toiminnanjohtaja
marianne.haapoja@valmu.com
0400 982 987

Anna-Stiina Saarinen
tiedottaja
tiedottaja@valmu.com
0400 306 0191