26.7.2019

Työväen Musiikkitapahtumassa puhutaan seksistä, ilmastonmuutoksesta ja pakkoyrittäjyydestä

Kaupunkifestivaalin kruunaavat mm. Ismo Alanko, UMO Helsinki Jazz Orchestra, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Pyhimys, Pepe Willberg sekä Ellinoora

Työväen Musiikkitapahtuma alkaa Valkeakoskella tänään torstaina. Nelipäiväinen kaupunkifestivaali yhdistää kantaaottavat keskustelutilaisuudet, huippuartistit ja modernin työväenaatteen unohtumattomaksi kokemukseksi, johon jokainen on tervetullut.

Keskustelujen teemat heijastavat vuotta 2019. Ilmastonmuutoksen, siirtolaisuuden ja työn muuttumisen lisäksi tapahtumassa käsitellään seksipositiivisuutta ja seksuaalisuuden voimaa. Kiihkeät tuulet – Naiset ja erotiikka on teemakonsertti, jossa seksistä ja erotiikasta kertovia lauluja esittävät Erin, Mari Rantasila, Mira Luoti ja Henrika Nieminen. Teemakonsertti on osa Työväen Musiikkitapahtuman, Kotkan Meripäivien ja Luneten yhteistyötä.

Big bandeja, räppäreitä ja tuoreita pop-artisteja samalla lavalla

Tapahtumassa on tänä vuonna vahvasti esillä Big Band -musiikki, kun UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää ainutlaatuisen Työväenlaulu Jazz -konsertin, jossa tunnettuja työväenlauluja kuullaan uudelleen sovitettuina jazz-versioina. Konsertin solisteja ovat Vuokko HovattaJesse Kaikuranta sekä Club for 5yhtyeestä tuttu Juha Viitala.

Lisäksi festivaaleilla nähdään huippusuosittu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, kun Työväen Sivistysliitto juhlii 100-vuotisjuhlavuottaan. Hip hopia ja jazz-musiikkia esittävä yhtye on ilmoittanut lopettavansa toimintansa tämän vuoden lopussa, joten nyt on oiva tilaisuus nähdä tämä 21-henkinen suurkokoonpano vielä kerran lavalla. Orkesterin solisteja ovat suomi-räpin pioneerit Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren. 

Työväen Musiikkitapahtumassa on helppo törmätä myös uusiin artisteihin. Sitku, Sofa ja F heittävät festareilla harvinaisen yhteiskeikan, joka yhdistää räpin ja popin energisellä ja tuoreella tavalla. Naisenergiaa tarjoaa myös siskosten muodostama Maustetytöt, jonka tarinat kertovat työnteosta ja työttömyydestä, samanaikaisesta puutteesta ja liiallisuudesta, kasvattamisesta ja kasvamisesta, ja vaikkapa marjanpoiminnasta.

Näiden lisäksi tapahtumassa esiintyvät mm. Ismo Alanko, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Stam1na, Funky Kingston feat. Pelle Miljoona ja Marjo Leinonen, Evelina, Ellinoora, Pyhimys, Pepe Willberg, Vesterinen Yhtyeineen, Atomirotta, Anna Järvinen, Pää Kii, Kalevauva.fi, Los Salsanismo, Pauliina Kokkonen, Töyssy & Takalaittomat, Mokoma, Grandmother Corn, DJ Oku Luukkainen, Mikä Rämä, Ida Elina, Elina Teini, Teatteri Vanhan Jukon kvartetti, Heidi Kaarto & Aila Mattila, Ruusut, Minä & Nieminen, Ritva Koskensuu, RRR, FlamasCrew, Jukka Takalo, Viitasen Piia, Pikku Papun Orkesteri, Rajamäen pojat, John Westmoreland (USA) sekä Arttu Lindeman.

Tapahtuman koko ohjelma: https://www.valmu.com/ohjelma/
Liput: https://www.valmu.com/liput/
Median akkreditointi: https://www.valmu.com/press/akkreditoituminen/

Lisätiedot: 

Emmi Nuorgam
Tiedottaja, Työväen Musiikkitapahtuma
emmi@emminuorgam.com
+358 50 441 3189

Marianne Haapoja
Toiminnanjohtaja, Työväen Musiikkitapahtuma
marianne.haapoja@valmu.com