9.4.2019

Ensikatsaus Tanssivirtaa-festivaalin ohjelmistoon

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalia vietetään 21.-26.5.2019. Kuusipäiväinen festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen ajankohtaisia kotimaisia nykytanssiteoksia, joiden tekijöistä löytyy myös useita kansainvälisiä nimiä.

RIINA HANNUKSELA ON VUODEN TANSSIVIRTAA-TANSSITAITEILIJA

Tanssivirtaa-tanssitaitelijaksi on valittu Riina Hannuksela. Hannuksela on tanssi- ja yhteisötaiteilija, joka työskentelee erilaisissa ympäristöissä ja konteksteissa, usein taideinstituutioiden ulkopuolella, julkisessa tilassa ja useimmiten ei-ammattilaisten kanssa. Häntä inspiroi arkielämä, leikki ja pelillisyys.

Festivaalille Hannuksela tuo teoskokonaisuuden Walk Me Talk Me, josta nähdään osa Acts of Daring. Se on esityksellinen kävelyteos yhdelle tai kahdelle katsojalle kerrallaan.
Acts of Daring on kävely sallivamman ja välittävämmän yhteiskunnan puolesta. Se kysyy, miten vapaita olemme ilmaisemaan itseämme, kohtaamaan toisemme ja välittämään toisistamme yksityisen piirimme ulkopuolella. Teoksen ytimen muodostaa kävely, joka tuo ihmiset yhteen. Kävely luo rytmin, tilan ja ajan, johon voi asettua ja antautua niiden kuljetettavaksi. Liikumme sattumanvaraista reittiä kaupunkitilassa, opimme jotakin uutta toisistamme ja uskaltaudumme yhdessä. Lisätiedot esitysten ajankohdista julkaistaan toukokuussa.

Riina Hannuksela on valmistunut filosofian maisteriksi kulttuurihistorian oppiaineesta (v. 2006) ja tanssinopettajaksi (v. 2010). Hän on myös tehnyt live art -opintoja. Valmistumisistaan lähtien hän on toiminut monipuolisesti taiteen kentällä mm. taiteilijana, opettajana ja kouluttajana. Yhtenä keskeisenä teemana hänen työssään on tarkastella ja edistää saavutettavuutta ja moninaisuutta.

Walk Me Talk Me. Kuva: Karin Smeds

MUU OHJELMISTO

Tämän vuoden Tanssivirtaa-festivaali venyttää kehon ja inhimillisyyden rajoja sekä luo näkymiä eri aikoihin ja ulottuvuuksiin. Ohjelmistossa on niin nuorten tekijöiden kuin tanssin kentällä paikkansa vakiinnuttaneiden tekijöiden teoksia

Tiistai 21.5. klo 19 Mira Kautto: Station to Station to Station
Keskiviikko 22.5. klo 19 Theo Clinkard: The Days
Torstai 23.5. klo 19 TADaC: Their Limbs Their Lungs Their Legs
Perjantai 24.5. klo 19 Soile Lahdenperä ja työryhmä: Duo Bold Absurdium
Lauantai 25.5. klo 17 Liisa Pentti: The Body
Sunnuntai 26.5. klo 17 Janina Rajakangas: Kanarialintu

Kaikki teokset esitetään Hällä-näyttämöllä (Hämeenkatu 25, Tampere). Lisätiedot ohjelmistosta julkaistaan toukokuun alussa.

Ohjelmistoon haki yhteensä 60 teosta. Ohjelmistovalinnat on tehnyt festivaalin taiteellinen johtoryhmä, jonka muodostavat Tanssiteatteri MD:n vakituiset tanssija-koreografit. Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali on järjestetty jo vuodesta 1997.

www.tanssivirtaa.net

Kuvaaja Karin Smeds

Artikkelikuva: Their Libs Their Lungs Their Legs. Kuvaaja: Andres Bucci