14.2.2019

Tampereen Sävel soi konserttilavoilla, kirkoissa ja kaduilla jälleen 4.–9.6.2019

Suomen suurin vokaalimusiikin festivaali Tampereen Sävel soi Tampereen konserttilavoilla, kirkoissa ja kaduilla jälleen 4.–9.6.2019. Tapahtuma tuo kaupunkiin kuoroja ja lauluyhtyeitä ympäri maailmaa.

Kuorokonserteissa kuullaan niin kotimaisia kuin kansainvälisiä kokoonpanoja. Festivaalin avauskonsertissa esiintyy tanskalainen Ars Nova Copenhagen, joka aloittaa samalla Nordic Choir Expedition -sarjan. Sarjan muut kuorot ovat norjalainen Det Norske Solistkor, ruotsalainen Eric Ericsons Kammarkör sekä Helsingin kamarikuoro. Suomalaisen Kuoronjohtajakilpailun 2018 palkintokonsertissa Tampere Cappellaa johtaa kilpailun voittaja Elisa Huovinen.

Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailu täyttää nyt 30 vuotta, ja sen kunniaksi järjestettävässä juhlakonsertissa esiintyy Club for Five Tampere Filharmonian säestyksellä. Pakkahuoneella Club For Five saa puolestaan rinnalleen FORKin ja lauluyhtye Rajattoman, kun Helsingin Juhlaviikoilla ensimmäistä kertaa konsertoinut AcaCartelli kokoontuu nyt yhteen Tampereella.

Konserttiohjelman täydentävät festivaaliklubit. Vocal folk hop -yhtye Tuulettaren rinnalla nähdään tamperelainen jouhikonsoittaja Pekko Käppi sekä Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja Tuukka Haapaniemi. Sosiaalisen median kautta syntynsä saanut Accent on nuori a cappella -yhtye, jonka riveissä laulaa kuusi nuorta lahjakkuutta viidestä eri maasta. Yhtyekaronkkailtaa tähdittää vuoden 2017 Sävelen Grand Prix -voittaja, saksalainen Quintense.

Tampereen Sävelen kuorokatselmus ja kansainvälisesti korkeatasoinen yhtyelaulukilpailu järjestetään tuttuun tapaan Tampere-talossa. Kuule Sävel! -ilmaiskonserttisarjan myötä laulu levittäytyy ympäri kaupunkia, ja myös yleisö pääsee laulamaan yhteislaulutuokioissa. Lisäksi festivaaliohjelmassa on tarjolla erilaisia kursseja ja näyttelyitä.

Festivaalin ohjelma on erittäin korkeatasoinen ja mielenkiintoinen. Toki tänä vuonna lauluyhtyeet ovat merkittävässä roolissa ja niitä konsertteja riittääkin joka päivälle. Pohjoismaisten huippukuorojen konsertit ja perinteiset kuorokatselmus ja yhtyelaulukilpailu sekä oheistapahtumat täydentävät festivaalikävijän kalenterin alta aikayksikön. Niin sielun kuin ruumiin ravitsemiseen löytyy Tampereelta parhaat eväät”, mustanmakkaran ystäväksi tunnustautunut Haapaniemi iloitsee.

Tampereen Sävel

Kuva: Heidi Tirri