22.4.2021

Tampereen pormestariehdokkaat kohtaavat kulttuuripaneelissa 27.5.

Tamperelaiset tapahtumatoimijat kutsuvat koolle kulttuurin kuntavaalipaneelin torstaina 27.5. Paneeliin osallistuvat kuuden puolueen pormestariehdokkaat Lauri Lyly (SDP), Minna Minkkinen (Vas.), Jouni Ovaska (Kesk.), Jaakko Stenhäll (Vihr.) sekä jaetulla osallistujapaikalla Anna-Kaisa Ikonen (Kok.) ja Kalervo Kummola (Kok.) sekä Lassi Kaleva (PS) ja Veikko Vallin (PS). Keskustelua moderoivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas ja muusikko sekä Tullikamarin ja Telakan ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Kulttuuripaneeli järjestetään Tampere-talossa torstaina 27.5. klo 17.00–18.30. Tilaisuutta voi seurata ja kommentoida suorana lähetyksenä verkossa.

Paneelikeskustelun tavoitteena on arvioida kulttuurin osuutta eri puolueiden vaaliohjelmissa sekä aktivoida kulttuuripoliittista keskustelua Tampereella. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Tampere-talo ja Pirkanmaan festivaalit ry, jotka toivovat kuulevansa ehdokkaiden näkemyksiä erityisesti kulttuurin ja kulttuuritapahtumien merkityksestä ja kaupungin roolista niiden kehittämisessä.

– Kulttuuri on tärkeää tuoda julkiseen keskusteluun erityisesti nyt, kun Tampere ja Pirkanmaa ovat mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa ja toisaalta koronapandemia on vaikeuttanut ankarasti taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelymahdollisuuksia. Uskomme, että sekä kulttuurialan ammattilaisia että kaupunkilaisia kiinnostaa, miten merkityksellisenä eri puolueiden ehdokkaat näkevät kulttuurialan painoarvon Tampereella tulevalla valtuustokaudella, kommentoi Pirkanmaan festivaalit ry:n toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto.

– Kun katsomme eri tutkimuslaitosten ja median tutkimuksia tulevien kuntavaalien tärkeimmistä teemoista, on kulttuuri joko elimellinen osa niitä kaikkia tai niiden keskiössä. Hyvinvointi, terveys, työllisyys, talous. Pääkaupunkiseudulla ja muissakin Suomen suurissa kunnissa useat näkyvät poliitikot ja jopa pormestariehdokkaat ovat nostaneet kulttuurin ja sen kentän toimintaedellytykset keskeiseksi kuntavaaliteemakseen. Erittäin mielenkiintoista päästä kuulemaan tulevilta pormestariehdokkailta, miten he aikovat ihan konkreettisesti kulttuuriin panostaa, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tapahtuma Facebookissa.

Linkki videostriimiin: https://vimeo.com/event/963587 

Tiina Kuusisto
Toiminnanjohtaja, Pirkanmaan festivaalit ry
tiina.kuusisto@pirfest.fi
+358 40 025 2181

Jaani Haapasalo
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Tampere-talo
jaani.haapasalo@tampere-talo.fi
+358 40 502 1895