Joukko mustiin, siisteihin vaatteisiin pukeutuneita muusikoita soittaa akustista kitaraa konsertissa. Muusikot istuvat tuoleilla kahdessa rivissä puoliympyrä-muodostelmassa. Taustalla näkyy myös kontrabassoa soittava muusikko. Kuvan etualalla on tyhjä kapellimestarin koroke.

31.5.2022

Tampere Guitar Festival starttaa kesäkuun alussa

Kitaran juhlaa eli 18. Tampereen kitarafestivaali palaa jälleen livekonserttien pariin. Pääosin Tampereen konservatoriolla 8.-11.6.2022 järjestettävän tapahtuman myötä Tampereelle saapuu monia mielenkiintoisia artisteja, kuten Suomen ensivierailun tekevät italialainen Carlo Marchione ja ruotsalainen Jacob Kellermann yhdessä alttoviulisti Göran Fröstin kanssa. G Livelabin konsertin pääesiintyjä on legendaarinen kitaristi Jukka Orma. Tapahtuman aikana järjestetään myös luentoja ja kitarakursseja, joiden seuraaminen on maksutonta.

Carlo Marchione on yksi arvostetuimpia klassisia kitaristeja ja on tämän hetken kysytyimpiä opettajia. Hänet tunnetaan myös loistavana sovittajana. Hänen konsertissaan kuullaan muun muassa Telemannin, Schumannin ja Schubertin musiikkia, kitaralle sovitettuna. Ruotsalainen Jacob Kellermann tekee todella nousukiitoista uraa ja edustaa monipuolisuudellaan uutta säkenöivää kitaristipolvea. Konsertissaan hän soittaa yhdessä alttoviulisti Göran Fröstin kanssa. Konsertissa kuullaan muun muassa Suomen ensiesitys Tommy Haglundin Julian Breamin muistolle sävelletystä soolokitarateoksesta Beyond Farewell. Sekä Marchione että Kellermann myös luennoivat ja pitävät kitaransoiton mestarikursseja vierailunsa aikana.

G-Livelabin klubikonsertissa esiintyy kitaristi Jukka Orma, joka on soittanut muun muassa Sielun Veljissä ja Hassisen koneessa. Yhtyeensä kanssa hän soittaa uusia versioita tunnetuista suomalaisista tangoista viime joulukuussa julkaistulta Argentiinan Pusta -levyltään. Klubi-illan avaa gypsy swingiin erikoistunut Hot Jazz Tub!, jossa soittavat tamperelaislähtöiset kitaristit Otto Porkkala ja Tomi Kettunen. Festivaalilla esiintyvät myös serbialainen Ema Kapor, italialainen Pasquale Vitale sekä kotimaiset kitarataiturit Andrzej Wilkus ja Otto Tolonen. Tapahtuman 1.6. kuultavassa ennakkokonsertissa Aleksanterin kirkossa esiintyy duo Fanni Palmanto, laulu ja Jussi Sippola, kitara.

– Viime vuodet ovat olleet haastavia kaikille. Valitettavasti myös uudet uhat ja vääryys ovat jo toteutuneet. Nyt Euroopassa. Tästä johtuen toivon, että erityisesti tänä päivänä arvostamme vapaata kommunikaatiota ja mahdollisuutta kokoontua yhteen nauttimaan musiikista, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Otto Tolonen.

Tapahtuman nettisivut: www.tgf.fi

Kuva: Viivi Vanamo