30.4.2021

Tampere Chamber Music toteutetaan kotimaisin voimin kesäkuussa striimi- ja äänitefestivaalina

Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä tarjoava Tampere Chamber Music -festivaali järjestetään 2.–5.6.2021 kotimaisin voimin striimi- ja äänitefestivaalina. Festivaalin teemana tänä vuonna on Matkalla muutoksessa – viisi elementtiä. Pääosin Tampere-talossa järjestettävä festivaali tarjoaa kuulijoilleen keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista. Striimilippujen lisäksi tapahtumiin on myynnissä erittäin pieni erä tavallisia konserttilippuja. Tampere Chamber Musicin konsertti- ja striimiliput ovat nyt myynnissä täällä.

Maahantulorajoitusten johdosta Tampere Chamber Music on päätetty järjestää tänä vuonna pelkästään kotimaisin voimin. Esiintyjiksi saapuvat viulistit Réka Szilvay ja Otto Antikainen, sellistit Tuomas Lehto ja Marko Ylönen, alttoviulisti Atte Kilpeläinen, kontrabasisti Petri Mäkiharju, kitaristi Ismo Eskelinen, pianisti Heini Kärkkäinen ja tähtitanssija Minna Tervamäki. Mukana luennoimassa ovat myös professori ja aivotutkija Minna Huotilainen, fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri sekä musiikkifysioterapeutti Erja Kouri. Lisäksi festivaaleilla on luvassa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa järjestettäviä pihakonsertteja Palvelukoti Pohjolassa.

Tampere Chamber Musicin jo julkaistuun ohjelmistoon tulee pieniä muutoksia. Konserteissa kuullaan mm. Schubertia, Brahmsia ja Piazzollaa. Lisäksi festivaaleilla järjestetään kolme kamarimusiikin valtakunnallista mestarikurssia musiikinopiskelijoille. Festivaalin ohjelmiston Töistä kotiin palautuen -konsertti sekä Muumimuseossa tapahtuvat konsertit siirretään marraskuuhun 2021.

– Vuosi on ollut poikkeuksellinen ja olemme toden teolla olleet matkalla muutoksessa. Ehkäpä vihdoin alamme näkemään taiteen merkityksen kansakunnan hyvinvoinnissa ja jaksamisessa. Koen, että meidän kulttuuritoimijoiden vastuu on myös kriisiaikoina ylläpitää ihmisten hyvinvointia elvyttävillä taide-elämyksillä, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Heini Kärkkäinen.

Festivaalin avajais- ja päätöskonsertit sekä liikunnallinen Minnan metodit -workshop striimataan Tampere-talolta Keikalla.fi-palvelun kautta. Yle radioi festivaalin avajaiskonsertin ja Aamulehti striimaa tiedeluennot, jotka ovat katsottavissa lehden tilaajille. Lisäksi Aleksanterin kirkossa järjestetään viime vuonna suuren suosion saavuttanut Yösoitto-konsertti, joka on katsottavissa Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan  Youtube-kanavalta. Satamakadun salissa on luvassa puolestaan TAMK Musiikin striimaama maksuton TULI-MAA-konsertti.

– Toteutamme festivaalin niissä rajoissa kuin se on terveysturvallisesti mahdollista. Striimaamalla tavoitamme enemmän konserttiyleisöä myös kansainvälisesti, toteaa festivaalin tuottaja Hanna Kilpinen.

Tampere Chamber Music hyvittää tapahtuman päästöt istuttamalla 31 puuta hiilinieluun. Tapahtumasta onkin tulossa tiettävästi ensimmäinen hiilineutraali klassisen musiikin festivaali Suomessa. Hiilineutraalin toteutuksen mahdollistaa tapahtumakumppanina toimiva Metsä Tissuen Katrin-hygieniabrändi. Päätapahtumapaikka Tampere-talo on energiankäytöltään jo hiilineutraali.

Osta liput festivaaleille täällä.

 

Artikkelikuva: Raisa Taurinka