23.5.2018

Sastamala Gregorianan ohjelmisto täydentyy ruokatapahtumilla

Sastamala Gregoriana -festivaalin 20.-27.7. oheisohjelmaksi on saatu kaksi uutta tapahtumaa. Sunnuntaina 22.7. Tyrvään Pappila kattaa herkullisen sunnuntaibrunssin italialaisissa tunnelmissa. Venetsialaisia gondolilauluja Pappilan brunssilla esittävät festivaalin taiteellinen johtaja Michael Fields sekä kansainvälisen Mestarikurssin lauluopettaja Roberto Balconi.

Keskiviikon 25.7. kaikille avoin ja maksuton Pormestarin sinkkien ja pasuunojen ulkoilmakonsertti saa jatkokseen huikeat keskiaikaiset pidot Tyrvään Pappilan kesäravintolassa. Ja niin kuin kunnon pidoissa kuuluukin olla: näistä juhlista ei tarjottava kesken lopu!

23. Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät-festivaali järjestetään tänä vuonna 20. – 27.7.välisenä aikana. Vuoden teema on ”Venetsian loisto”. Teema aloittaa ”Kaupungit vetten päällä”- sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023. Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa. Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.