27.4.2020

Sastamala Gregorianan 25-vuotisjuhlat siirtyvät ensi vuoteen

Tulevalle kesälle suunniteltu 25. Sastamala Gregoriana -festivaali siirtyy vuoteen 2021 vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Vanhan musiikin festivaalin 25-vuotisjuhla järjestetään 16.–23.7.2021, ja festivaalilla pyritään esittämään sama ohjelmisto ja oheisohjelma, joka oli suunniteltu tälle kesälle.

Sastamala Gregorianan festivaalijohtaja Johannes Rantanen toteaa tiedotteessa tapahtuman perumisen olleen raskas ja surullinen päätös:

”Olemme äärimmäisen pahoillamme peruutuksesta, joka vaikuttaa suureen joukkoon ihmisiä ja eri toimijoita. Yleisön lisäksi tilanne koskettaa useita artisteja, taiteilijoita, yrityksiä sekä muita yhteisöjä ja tekijöitä, joille festivaalin peruuntuminen on suuri pettymys.”

Rantasen mukaan tulevaa tapahtumaa on valmisteltu heti edellisen festivaalin päätyttyä. Kevään 2020 aikana tapahtuman normaalit valmistelut ja suunnittelu ovat kuitenkin olleet pysähdyksissä, ja festivaali on odottanut Suomen hallituksen päätöstä ennen omiin peruutustoimiin ryhtymistä.

”Tapahtuman 25-vuotisjuhlavuosi siirtyy nyt vuodella eteenpäin. Silloin luvassa on jälleen iloa, elämyksiä, kansainvälisiä kohtaamisia, yhteisöllisyyttä ja nauttimista Suomen kesästä kauneimmillaan Sastamalan ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa”, Rantanen toteaa. 

Festivaalin tiedotteessa Sastamala Gregoriana lähettää lämpimät kiitoksensa kaikille, jotka ovat jo tähän mennessä olleet mukana tekemässä tulevaa festivaalia:

”Toivottavasti tapaamme jälleen ensi kesänä iloisissa festivaalitunnelmissa ja pääsemme tekemään monipuolisesti yhteistyötä myös silloin, toinen toistamme tukien.

Terveyttä, turvallisuutta, pitäkää huoli itsestänne ja lähimmäisistänne!

Hauskaa vappua ja onnellista pian koittavaa kesää!”

Ystävällisesti / Sincerely,

Johannes Rantanen
festivaalijohtaja

Chairman of the Board & Executive Director
+358 458 742 345
johannes.rantanen@sastamalagregoriana.fi

Sastamala Gregoriana
Early Music Festival 

Lumoava Brugge | Enchanting Bruges 17.-24.7.2020
www.sastamalagregoriana.fi
Facebook | Instagram | Twitter 

Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere