7.3.2016

Pirkanmaan festivaalien vuosi käynnistyy maaliskuussa

Pirkanmaan festivaalien vuodesta on tulossa vilkas ja totuttuun tapaan tarjonnaltaan moni-puolinen. Maaliskuussa on mahdollista nauttia harmonikasta, lyhytelokuvista, stand upista, sarjakuvista ja musiikista, kun Sata-Häme Soi -harmonikkaristeily, Tampereen elokuvajuhlat, Stand up -festivaali TOMAATTEJA! TOMAATTEJA!, Tampere Kuplii sarjakuvafestivaali ja musiikki- ja kulttuuritapahtuma Art Festivo käynnistyvät.

Harmonikkaristeily Turusta Tukholmaan 6. – 7.3.

Sata Häme Soi -harmonikkaristeily järjestetään nyt jo 25. kerran, tänä vuonna Turusta Tukholmaan. Harmonikkaristeilyn aito tunnelma valoittaa risteilyvieraat: soittoa, laulua, tanssia, jännittäviä kilpailuja ja harmonikkaporukkaa riittää laivan joka kolkkaan.

Harmonikkaristeilyllä käydään Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan semifinaalikilpailut, jossa 6 soittajaa valitaan loppukilpailuun. Finaali on heinäkuussa Ikaalisissa Sata-Häme Soi -festivaalilla. Laivalla esiintyy myös edellisvuosien Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voittajia.

Tampereen elokuvajuhlat katsoo ihmistä

Tampereen elokuvajuhlia vietetään 46. kerran 9.–13.3.2016. Viiden päivän aikana nähdään elokuvia, keskustellaan niiden teemoista ja palkitaan vuoden parhaat lyhyt- ja dokumenttielokuvat. Iltaisin kokoonnutaan festivaaliklubille juhlimaan sekä jutustelemaan nähdystä ja koetusta.

Ohjelmistossa pureudutaan yhteiskunnallisiin aiheisiin, kuten maahanmuuttoon, ydinvoimaan ja ihmiskauppaan. Kevyempää tarjontaa edustaa muun muassa kaupunkielokuvien näytössarja Paris, oui!, kunnianosoitus ikiaikaiselle taiteilijoiden kohtaamispaikalle ja maailman suosituimmalle turis-tikaupungille.

Kohokohtana mainittakoon lauantai-illan kulttiklassikko Wayne’s World. Elokuva tarjoillaan Suo-messa ennennäkemättömällä Live Cinema -konseptilla, jonka ideana on rakentaa taiteen eri lajeja yhdistelevä elämystapahtuma elokuvan ympärille.

Stand Up -Festivaali TOMAATTEJA! TOMAATTEJA! on taas Tampereella!

Tomaatteja! Tomaatteja! Stand up -festivaali kokoaa koomikoiden huiput Tampereelle 10.-12.3. Festivaalilla ovat mukana muun muassa Krisse Salminen, Ilari Johansson, Heli Sutela, Jaakko Saariluoma, Ali Jahangiri ja Riku Suokas.

Tomaatteja! Tomaatteja! tarjoaa katsojalle 24 stand up -koomikkoa, 12 showta ja 52 spottia. Esitys-paikkoina toimivat Teatteri STATE, Solo Sokos Hotel TORNI, YO-teatteri, TTT-klubi ja HÄLLÄ-näyttämö. Tervetuloa nauramaan!

Sarjakuvan juhlaa Tampere-talossa

Tampere Kuplii on pääsymaksuton viisipäiväinen hyvän fiiliksen sarjakuvafestivaali. Festivaali juhlii tänä vuonna kymmenvuotista taivaltaan teemalla Uudet juuret. Ohjelmaa on järjestetty tuttuun tapaan ympäri Tamperetta pääkirjasto Metsosta Tampereen yliopistolle keskiviikosta perjantaihin 16.-18.3. Viikonloppuna 19.-20.3. festivaalin päänäyttämönä on juhlavuoden kunniaksi Tampere-talo. Ohjelmassa on luvassa Sarjakuva-Finlandia -palkinnon jako, näyttelyitä, julkkareita, paneeleja, luentoja, pienlehtiä, miittejä, cosplay-kisa ja tietysti valtaisa myyntipöytäalue. Sarjakuvafestivaalin kunniavieraana on tänä vuonna Viivin ja Wagnerin isä Jussi ”Juba” Tuomola.

Kaseva ja Olli Lindholm virittävät nostalgisia tunnelmia Art Festivon lauantai-iltaan

Art Festivo tarjoaa monipuolisia musiikki- ja kulttuurielämyksiä kaikille kulttuurista kiinnostuneille Parkanossa ja Kihniössä 31.3. – 3.4. Festivaalin päätähtinä ovat legendat Kaseva ja Olli Lindholm Trio, joita voi kuulla Käenkosken päätapahtumassa lauantaina 2.4.

Esiintymisnälkäisten festivaalivieraiden on mahdollista esiintyä perjantaina 31.3 Jani Paulamäen livebändin säestyksellä Bar Piilossa. Nuorisokonsertista voi nauttia Kihniön Puumilassa Herz-yhtyeen musisoidessa lavalla. Art Festivo tarjoaa myös lapsille ohjelmaa: Lapset pääsevät toiminnan pariin Kihniön koululla järjestettävässä ”Kid´s Action Night:issa”. Festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 3.4. ohjelmasta vastaa käsikello-orkesteri Kide ja Serafiina Kämin Trio Colori, jotka esiintyvät Parkanon kirkossa. Art festivo tarjoaa ympäri viikonloppua lisäksi pienempiä tapahtumia, jotka järjestetään yhteistyössä Art Festivon ja paikallisten toimijoiden kanssa.