5.9.2018

Pirkanmaan festivaalien syksy alkaa tangolla ja klubikeikoilla

Perinteiset syksyn festivaalit, jo 12. kertaa järjestettävä Maailmantango-festivaali sekä Musiikki ja Media -ammattilaistapahtuman yhteydessä järjestettävä klubifestivaali Lost in Music, tarjoavat laajan kattauksen musiikkia ja kulttuurielämyksiä syys- ja lokakuussa.  

Maailmantango-festivaali – Kaikessa soi kaipaus 

6.9. – 13.9. ennakko-ohjelmisto

14.-16.9. pääohjelmisto

Maailmantango-festivaalin teemana on tänä vuonna Kaikessa soi kaipaus. Ohjelmistoon on ammennettu inspiraatiota laitakaupunkien sykkeestä, maahanmuuttajien ja siirtolaisten tarinoista ja jokaista ihmistä koskettavasta kaipuusta luoda parempi elämä aavan meren tällä tai tuolla puolen. Festivaali yhdistää perinteiseen tapaansa rohkeasti eri musiikkigenrejä ja taidemuotoja. Luvassa on muun muassa tangoa, runoutta, rock- ja maailmanmusiikkia. Festivaali pitää sisällään myös tanssikursseja ja tango-milongoja sekä viini- ja olutfiestan. Festivaalin monipuolinen ennakko-ohjelmisto starttaa 6.9.

Pääohjelmistoviikonlopun käynnistää 14.9. maksuton runoklubi Kulttuuritalo Telakalla. Runoklubilla kirjailijat Juha Hurme, Timo Malmi, J. K. Ihalainen sekä Naiskuoro Tellus kunnioittavat esityksillään Suomen sisällissodan 100-vuotismuistoa.

Tangon pyörteisiin pääsee perjantaina 14.9., kun aiemmiltakin festivaalivuosilta tuttu argentiinalainen Martin Alvarado esiintyy Kulttuuritalo Telakalla pianisti Matti Laukkasen kanssa. Perjantaina kuullaan myös vahva annos rautalankamusiikkia kun Agents & Vesa Haaja ja Mr Breathless astuvat Klubin lavalle.

Kaikessa soi kaipaus -konsertissa 15.9. Pakkahuoneella kuullaan elämän makuisia kappaleita onnesta ja sen menettämisestä. Kalle Ahola, Ina Forsman ja Bablo tulkitsevat sekä omaa tuotantoaan että lainakappaleita Uuden suomalaisen tango-orkesterin säestyksellä. Pääohjelmistoviikonlopun kruunaa Kulttuuritalo Telakalla sunnuntaina 16.9. Hot Heros -trion levynjulkaisukeikka ja heidän jälkeen esiintyvä Joe Vestich & The Immigrants. 

Lost in Music tuo Tampereelle tämän päivän ja huomisen kovimmat artistit

3.-6.10

Lost in Music on Suomen suurin klubifestivaali, joka tuo vuosittain Tampereen keikkalavoille kymmeniä toinen toistaan kovempia artisteja. Lokakuun 2018 kattaukseen kuuluvat mm. laulunkirjoittajien kuningas Olavi Uusivirta, tämän hetken kiinnostavin musatapaus Ruusut, rap-lupaus Cledos, popmelodioiden ja kitarariffien mestari Elias Gould, herkkä laulaja-lauluntekijä Iisa, urbaanin musiikin vientitoivo View, pitelemätön grimeduo Töölön Ketterä, kiinnostavimpiin kotimaisiin rap-artisteihin lukeutuva Paperi T, metallikonkari Ensiferum, hardcore-ryhmä Rytmihäiriö, nuori indiepop-yhtye Younghearted sekä voimansa yhdistäneet PK Keränen & Valtteri Pöyhönen – ja moni, moni muu!

Festivaali levittyy Tampereen keskustan keikkapaikkoihin lokakuun ensimmäisellä viikolla 3.-6.10. Ohjelmaa nähdään Pakkahuonella, Klubilla, Telakalla, Dog’s Homessa, Passionissa, Doriksessa, O’Connell’sissa, Olympia-korttelissa ja Jack the Roosterissa.

Lisätiedot:

www.pirfest.fi

www.maailmantango.net

www.lostinmusic.fi