14.5.2018

Pirkanmaan festivaalien kesäkausi käynnistyy

Pirkanmaan festivaalien kesästä on tulossa vilkas ja monipuolinen. Toukokuusta elokuun loppuun asti on tarjolla yhteensä 24 kulttuurifestivaalia ympäri Pirkanmaata. Toukokuussa seikkaillaan nukketeatterin ja tanssin pyörteissä kun kansainvälinen nukketeatterifestivaali Mukamas ja Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali alkavat. Toukokuun lopulla alkaa koko kesän kestävä Oriveden Suvi, joka houkuttelee kesävieraita ja matkalijoita ympäri Suomen.  

Kansainvälinen nukketeatterifestivaali Mukamas yllättää vaikuttavalla ohjelmistollaan

Jo yhdettätoista kertaa järjestettävä Kansainvälinen nukketeatterifestivaali – MUKAMAS 2018 valloittaa Tampereen kulttuurikevään 15.-19. toukokuuta. Jos tunnet jo nähneesi kaiken, mitä on teatterin näyttämölle mahdollista toteuttaa, tulet yllättymään festivaalin lumoavista esityksistä! Tapahtuman monipuolinen ohjelmisto sisältää kekseliäästi modernin nukketeatterin keinoin toteutettuja ja visuaalisuudessaan vaikuttavia esityksiä kaikenikäisille. Kaikki ohjelmistoon valitut kansainväliset esitykset nähdään nyt Suomessa ensimmäistä kertaa.

Yksi festivaalin kansainvälisistä vierailijoista on Teatr Animacji Puolasta, jonka kansainvälisesti palkittu esitys Molier on kertomus kuolevan taiteilijan viimeisistä päivistä todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla. Esitys on traaginen, koskettava ja samalla hulvattoman hauska.

Poikkitaiteellista näkökulmaa festivaalille tuo espanjalaisen Insectotròpics -taiteilijakollektiivin huikea esitys La Caputxeta Galàctica, joka tarjoaa uniikin näkökulman klassikkosatuun Punahilkka. Esityksessä eri taidemuodot tuottavat dialogissa keskenään unohtumattoman kokemuksen, jossa kaikki tapahtuu tässä ja nyt.

Katso koko ohjelmisto: www.mukamasfestival.com

Tanssivirtaa festivaalin esitykset kyseenalaistavat, ottavat kantaa ja irrottelevat

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali järjestetään 22.-27.5. jo 21. kertaa. Tänä vuonna festivaalin näyttämöteokset pureutuvat teemoihin kuten tyttönä olemisen stereotypiat ja kahden eri kulttuurin kohtaaminen. Näyttämöteokset tutkivat liike-energian ja musiikin yhteistä resonointia ja sitä, millaisen esityksen saa 1600:sta säilykepurkista. Joka päivä ennen illan esitystä festivaali esittää tanssilyhytelokuvia sekä tarjoaa herkullisia Jälkilöyly-keskusteluja esitysten jälkeen. Festivaalin esitykset nähdään Hällä-näyttämöllä. Lisäksi festivaalikansaa hellitään Loikka-tanssielokuvien näytöksellä Arthouse Cinema Niagarassa ja ilmaisella Festariklubilla Tullikamarin klubilla. Festariklubi järjestetään yhteistyössä Kiertoliike 2018 -tapahtuman kanssa. 

Katso koko ohjelmisto: www.tanssivirtaa.net 

Ota hyöty ja huvi, koe Oriveden Suvi

Orivesi on kauneimmillaan kesällä. Upeat maisemat ja kulttuuritarjonta houkuttelevat paikalle kesävieraita ja matkailijoita ympäri Suomea. Kulttuurikaupungin lukuisat konsertit, näyttelyt ja tapahtumat jatkuvat kesäkuun alusta syyskuun alkuun. Mukana ovat Taidekeskus Purnu, Sirkus Supiainen, SuviDesign, Leporannan Taidekeskus sekä Rönnin Kesäteatteri, unohtamatta toukokuusta syyskuuhun jatkuvia tanssi-iltoja Rönnin huvikeskuksessa. Taitokeskus Orivedestä hankit ihanat kädentaitotuotteet ja lahjat.

Katso koko tarjonta: www.orivedensuvi.fi