30.7.2021

PIRKANMAALLE MÄÄRÄTTY UUSI KOKOONTUMISRAJOITUS KOSKEE TEATTERIKESÄN PÄÄOHJELMISTON 5.–8.8. JÄRJESTETTÄVIÄ ESITYKSIÄ

OSASSA ESITYKSIÄ JOUDUTAAN RAJOITTAMAAN KATSOJIEN MÄÄRÄÄ ENTISESTÄÄN JA YKSI ESITYS PERUUNTUU

Tampereen Teatterikesä järjestetään ensi viikolla 2.–8.8.2021. Pirkanmaan alueen huonontuneen koronavirustilanteen takia Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tänään 30.7. alueelle kokoontumisrajoituksen sekä ns. turvavälimääräyksen: sisätiloissa astuu 5.8. voimaan kahden metrin turvavälivaatimus. Tämä tarkoittaa, että Teatterikesä joutuu vähentämään katsojien määrää entisestään osassa pääohjelmiston 5.–8.8. aikana järjestettävissä esityksissä ja yksi esitys peruuntuu.

Jo lähtökohtaisesti kaikissa pääohjelmiston esityksissä on ollut rajoitetut katsomokoot, mutta uudet rajoitukset vähentävät katsojien määrää entisestään. Lisäksi Tampereen yliopiston Teatterimontussa järjestettävä Familjen Bra -esitys joudutaan kokonaan perumaan. Pirkanmaan huonontuneen koronatilanteen ja uusien tiukentuneiden rajoitusten myötä yliopisto siirtyy etenemään varovaisemman exit-suunnitelmansa mukaisesti, mikä tarkoittaa, että yliopiston tiloissa ei voi järjestää ulkopuolisia yleisötilaisuuksia.

”Teatterikesä on äärimmäisen pahoillaan tilanteesta, eritoten tässä kohtaa, kun tapahtuman alkamiseen on enää pari päivää. Teatterikesän hallitus on päättänyt, että festivaalia ei lähdetä perumaan, sillä valmistelut ovat jo niin pitkällä. Festivaali toteutetaan voimassa olevien rajoitusten ja turvallisuussuositusten mukaan, vaikka se tarkoittaa tässä kohden katsomoiden tiukempaa rajaamista entisestään ja paljon ylimääräistä työtä 5.–8.8. järjestettävien sisäesitysten osalta”, toteaa festivaalin hallituksen puheenjohtaja Reino Bragge.

”Lähdemme siitä, että teatteria pitää pystyä tekemään pitkän hiljaiselon jälkeen. Esiintyvillä taiteilijoilla on oikeus tehdä työtään ja saada siitä toimeentulo. Ja katsojille, edes sitten pienelle joukolle, on annettava mahdollisuus päästä esittävien taiteiden äärelle”, Bragge jatkaa.

Muutokset koskevat näitä pääohjelmiston esityksiä:

TO 5.8.
Päämäärä klo 13
The Betty Show klo 16
Familjen Bra klo 19, esitys peruuntuu kokonaan
Huoneet meren äärellä klo 22

PE 6.8.
Cabaret klo 13
Familjen Bra klo 14, esitys peruuntuu kokonaan
Cabaret klo 18
Uusi lapsuus klo 19
Huoneet meren äärellä klo 22

LA 7.8.
Cabaret klo 13
Uusi lapsuus klo 14
Bouvard ja Pécuchet klo 19
Tätiratsastajat klo 19

SU 8.8.
Tätiratsastajat klo 13
Bouvard ja Pécuchet klo 14

Lippujen peruuttaminen

Katsojien on mahdollista peruuttaa lippunsa 5.–8.8. järjestettäviin yllä mainittuihin pääohjelmiston esityksiin vapaaehtoisesti maanantaihin 2.8. klo 17 asti. Tarkemmat tiedot ja ohjeet peruutuksista löytyvät Teatterikesän verkkosivuilta, teatterikesa.fi.

Mikäli tämän jälkeen halukkaita katsojia on enemmän kuin mitä esitystilojen alhaisemmat katsomokapasiteetit sallivat, katsomopaikat jaetaan aikajärjestyksessä: ensimmäisinä keväällä lipun ostaneet ja varanneet ovat etusijalla.

Teatterikesä on yhteydessä niihin asiakkaisiin, joita lippumuutokset koskevat.

TelttaLabin ohjelmisto G Livelab -ravintolassa toteutetaan ajantasaisten turvallisuusmääräysten ja -suositusten mukaan.

Teatterikesän 5.–8.8. aikana pidettävien oheisohjelmistojen – OFF Tampereen ja torstain Tapahtumien Yön – esitysten ja tilaisuuksien osalta järjestävät ryhmät tiedottavat itse mahdollisista muutoksista ja ovat yhteydessä lipunostaneisiin. Teatterikesän verkkosivuille päivitetään ajankohtaista tietoa koko ajan.

Teatterikesässä on vahva maskisuositus ja festivaali noudattaa yleisiä turvallisuustoimia tapahtuman järjestämisessä. Tarkemmat yleisöturvallisuutta koskevat ohjeistukset löytyvät festivaalin verkkosivuilta.

Kuva: Tampereen Teatterikesä

www.teatterikesa.fi

LISÄTIEDOT:
Toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, p. 040 594 4600
Tiedotus- ja markkinointivastaava Tiina Hurskainen, p. 040 865 5852 | tiina.hurskainen(at)teatterikesa.fi