22.10.2018

Oikeus ja kohtuus Vanhan kirjallisuuden päivillä

Vanhan kirjallisuuden päivien kesän 2019 teemana on Oikeus ja kohtuus. Teemaa tutkitaan kirjallisuuden ja filosofian näkökulmasta, yhteiskunnallista ulottuvuutta unohtamatta. Luvassa on näkemyksellistä keskustelua niin tulonjaosta kuin moraalista. Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2019.  Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 28–29.6.2019.

Yhdistyksen hallituksen ja ohjelmavaliokunnan kokoonpano

Ohjelmavaliokunnan uudeksi jäseneksi valittiin viestintäpäällikkö Anne Rutanen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäisen kausien tultua täyteen. Ohjelmajohtajana jatkaa kustantaja Touko Siltala ja ohjelmavaliokunnan jäseninä kirjailija Paula Havaste, kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka, tiedetoimittaja Mikko Pelttari, päätoimittaja Karo Hämäläinen, toimituspäällikkö Sakari Katajamäki, toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, luokanopettaja Kati Solastie ja kirjakauppias Timo Surojegin.

Ohjelmavaliokunnan jäsen voi tulla valituksi kolme kertaa kolmen vuoden kaudelle.

Viime vuonna vuosikokous valitsi puheenjohtajan ja hallituksen seuraavalle kolmivuotiskaudelle (2018–20), joten tänä vuonna ei tapahtunut vaihdoksia.  Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpään. Hallituksen muut jäsenet ovat päätoimittaja Riku Jokinen. Hänen varajäsenenään toimii kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka. Muina varsinaisina jäseninä ja varajäseninä (suluissa) jatkavat: kirjakauppias Timo Surojegin (kirjakauppias Vesa Hörkkö), kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola (myynti- ja markkinointijohtaja Katja Leino), viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto (kirjailija Paula Havaste) ja opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto (kansanedustaja Arto Satonen).

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain juhannuksen jälkeisenä perjantaina ja lauantaina järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää noin 14 000 kävijää. Vuonna 2019 tapahtuma järjestetään 35. kerran. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­