28.1.2021

Mirkka Rekola -runomuraalin tekijät palkittiin

Tampereella viime kesäkuussa paljastetun Runopuu-muraalin tekijät on palkittu Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiön kulttuuripalkinnolla. Mirkka Rekolan runoutta sisältävästä muraaliteoksesta on muodostunut uusi maamerkki ja yksi Tampereen näkyvimmistä julkisista taideteoksista.

Säätiö myönsi 28.1. Finlaysonin palatsissa järjestämässään palkintojuhlassa kulttuuripalkinnon ja siihen kuuluvan 6000 euron palkintosumman Runopuun maalanneelle kuvataiteilija Teemu Mäenpäälle ja muraali-idean isälle Annikin Runofestivaalin tuottaja Simo Ollilalle.

Kulttuurisäätiön palkintoperusteissa mainitaan muun muassa että: ”Simo Ollila ja Teemu Mäenpää ovat näkijöitä ja tekijöitä Tampereen kulttuurimaisemassa. Ollila on toteuttanut rohkeasti projekteja, jollaisia kukaan ei ole tehnyt aiemmin. Mäenpää lukeutuu maamme merkittävimpiin nykytaiteilijoihin ja tunnetuimpiin muralisteihin. Palkitut ovat innostuneita, luovia ja yhteistyökykyisiä. Heitä molempia yhdistää halu toimia yhteisöllisesti, ympäröivän yhteiskunnan hyväksi”.

Kalle Kaiharin Kulttuurisäätiön kulttuuripalkinto on jaettu vuosittain vuodesta 1986 lähtien. Se on aiemmin myönnetty muun muassa Santtu Matias Rouvalille, Sirkku Peltolalle ja Salla Simukalle.

Annikin Runofestivaalin tuottaman Runopuu-muraalin osana on suomalaisen nykyrunouden klassikkonimiin lukeutuvan Mirkka Rekolan runo ”Minä rakastan sinua, minä sanon sen kaikille”. Runopuu sijaitsee osoitteessa Pinninkatu 14, Tampere.

Runopuu-muraali
https://annikinrunofestivaali.net/img/pressi/runopuu-muraali-pressi-kuvaaja-riikka-vaahtera.jpg

Lisätietoja

Anna-Kaisa Ikonen, Kalle Kaiharin kulttuurisäätiön puheenjohtaja
040 8004 362

Tuula Martikainen, Kalle Kaiharin kulttuurisäätiön varapuheenjohtaja
0400 628 419.

Artikkelikuva: Riikka Vaahtera