Pianisti Seong-Jin Cho esiintymässä Mäntän Musiikkijuhlilla. Pianisti näyttää soittavan vauhdikkaasti ja keskittyneesti, hänen hiuksensa ovat pysähtyneet ilmavirran mukana kuvanottohetkellä pystyyn.

3.3.2022

Mäntän Musiikkijuhlat tarjoaa maailmanluokan pianokonsertteja elokuussa

Pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 23. kerran 2.–6. elokuuta 2022. Juhlien esiintyjäkaartissa on tänä kesänä entistä suurempi määrä kansainvälisesti menestyneitä muusikoita.

Päätöspäivän konserteissa lauantaina 6.8. esiintyy kaksi nuoren polven tähtipianistia, Yulianna Avdeeva ja Seong-Jin Cho. Kumpikin muistetaan Varsovan Chopin-kilpailun voittajina, Avdeeva vuodelta 2010 ja Cho vuodelta 2015. Voittojensa jälkeen he ovat nousseet nopeasti kansainväliseen pianoeliittiin ja kuuluvat ikäpolvensa kysytyimpiin pianisteihin.

Mäntän muita kansainvälisesti tunnettuja pianotaiteilijoita ovat mm. Angela Hewitt ja Olli Mustonen. Kumpikin palaa Mänttään muutaman vuoden tauon jälkeen. Mänttään palaavat myös tenori Ian Bostridge ja pianisti Saskia Giorgini, jotka esittävät tänä kesänä Franz Schubertin Winterreise-laulusarjan – teoksen, joka nosti Bostridgen maailmanmaineeseen. Omassa resitaalissaan Giorgini esittää Franz Lisztin kokoelman Harmonies poétiques et religieuses, josta Giorginin viime syksyllä julkaisema levytys on ollut yksi vuoden 2021 kansainvälisesti palkituimpia. Musiikkijuhlilla kuullaan myös merkittävimmän kotimaisen pianokilpailun, Tampereen pianokilpailun, vuoden 2021 voittajaa David Munk-Nielseniä sekä vuoden 2017 voittajaa Ossi Tanneria.

– Yhden soittajan resitaali on soittajalle vaativin, mutta yleisölle ehkä jopa palkitsevin musisoinnin laji. Se mahdollistaa valtavan elämysten kirjon sekä hienovaraisen sanattoman kommunikaation esiintyjän ja yleisön välillä. Pianoresitaaleja kuulee kuitenkin nykyään Suomessa valitettavasti yhä harvemmin. Me Mäntässä taistelemme pianoresitaalin puolesta järjestämällä mahdollisimman upeita konsertteja mahdollisimman hyvin. Koolla emme halua kilpailla, mutta teemme töitä sen eteen, että Mäntän Musiikkijuhlat kilpailisi esitysten laadulla maailman parhaiden pianotapahtumien joukossa, kertoo taiteellinen johtaja, pianotaiteilija Niklas Pokki.

Mäntän Musiikkijuhlien pääkonserttipaikka on Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-sali. Konsertteja kuullaan myös Mäntän Klubilla sekä Mäntän ja Vilppulan kirkoissa.

Mäntän Musiikkijuhlien lipunmyynti alkaa 1. maaliskuuta. Mäntän Musiikkijuhlat ja Serlachius-museot syventävät yhteistyötään, ja festivaalin lipunmyynti siirtyy kokonaan Serlachius-museoiden verkkokauppaan.

Tapahtuman kotisivut: mantanmusiikkijuhlat.fi

Kuva: Ville Hautakangas