17.4.2020

Mäntän kuvataideviikot siirtää näyttelynsä vuoteen 2021

Suomen suurin kotimaisen nykytaiteen katselmus Mäntän kuvataideviikot siirtää näyttelynsä vuoteen 2021. Näyttelykokonaisuuden kuraattori, taiteilijat ja teema säilyvät samoina. Kuvataideviikkojen teemana on myös vuonna 2021 yhä ajankohtaisemmalta vaikuttava Erehtyminen – To Err is Human.

– Näyttelyä järjestävä Mäntän kuvataiteen ystävät teki päätöksen, joka tuntuu tällä hetkellä ainoalta oikealta. Taiteilijoiden, työntekijöiden ja näyttelyvieraiden turvallisuus on etusijalla, Kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen kertoo.

– Koronaviruspandemia on vaikuttanut koko kevään ajan näyttelyn valmisteluihin. Taiteilijat eivät ole voineet työskennellä, ja liikkuminen on monille heistä ollut mahdotonta. Lisäksi kaikilla on sama huoli paitsi omasta, myös läheisten terveydestä ja tulevaisuudesta yleensäkin. Me olemme tässä kaikki yhdessä, Nyrhinen toteaa.

TÄYSIPAINOISET PUITTEET NÄYTTELYLLE KESÄLLÄ 2021

– Kuvataideviikkojen rakentaminen on aina suuri ponnistus. Emme halua joutua tilanteeseen, että Koillis-Pirkanmaalle osuisi kesän aikana tartuntahuippu ja näyttelyä ei sitten lopulta pystyttäisikään esittelemään yleisölle.

– Mäntän kuvataideviikoilla on perinteisesti ollut suuret avajaiset ja runsas oheisohjelma. Haluamme tarjota kuraattorille ja mukana oleville taiteilijoille täysipainoisen kulttuuritapahtuman puitteet ensi vuonna, toiminnanjohtaja Nyrhinen jatkaa.

MAHDOLLISUUS SYVENTÄÄ TEEMAN KÄSITTELYÄ VUODEN TAUON AIKANA

Kuraattori Anna Ruth näkee pandemian aikana mahdollisuuden tarkastella syvällisesti elämää ja ihmisyyden ydintä.

– Nyt pandemian aikana olemme joutuneet pohtimaan tekojamme ja valintojamme aivan uudella tavalla, sillä ne vaikuttavat kouriintuntuvasti niin omaamme kuin toistenkin elämään. Taiteelle on ominaista sekä kyky parantaa että kommunikoida meille aiheista, joille muuten on vaikeaa löytää sanoja. Kesän 2021 Kuvataideviikot kuljettaa teemaansa, ihmisen erehtyväisyyttä, taas askeleen pidemmälle ja ammentaa kokemuksistamme uusin äänenpainoin, Ruth kertoo.

XXV Mäntän kuvataideviikot on avoinna yleisölle 13.6. – 31.8.2021.

LISÄTIETOJA

Tiina Nyrhinen, toiminnanjohtaja
044 2599194

Anna Ruth, kuraattori
040 8483952

www.kuvataideviikot.fi
www.twitter.com/kuvataideviikot
www.facebook.com/kuvataideviikot
www.instagram.com/kuvataideviikot