4.6.2020

Maailmantango-festivaali peruuntuu koronatilanteen vuoksi tältä vuodelta – yleisötapahtuman sijaan suunnitteilla livestriimi

Maailmantango-festivaalia ei vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi järjestetä suunnitellusti syyskuussa Tampereella. Festivaalin pääohjelmiston tapahtumat oli suunniteltu järjestettäväksi 18.-20.9.2020.

Festivaalin taustaorganisaationa toimivan Maailmantango ry:n hallitus päätti toukokuun lopulla kokouksessaan, että kansainvälisen kulttuuritapahtuman järjestäminen yleisötapahtumana ei hyvin todennäköisesti ole mahdollista vielä syyskuussa. Epävarmuutta aiheuttaa myös koronatartuntojen tilanne; tartuntojen määrä voi Suomessa ja muualla maailmassa lähteä kesän tai syksyn aikana uudestaan nousuun.

”Haluamme taata turvallisen festivaalin sekä yleisölle että esiintyjille. Kansainvälisten artistien ja yleisön saaminen Suomeen on epävarmaa myös syksyn osalta. Festivaalille tulee vuosittain paljon tanssivaa yleisöä muualta Euroopasta, ja kansainväliset orkesterit ja tanssiopettajat ovat tapahtuman vetonauloja. Tämänhetkisten rajoitusten puitteissa festivaalimme järjestäminen ei ole mahdollista. Olemme kaavailleet syyskuulle livestriimiä ja tiedotamme siitä lisää kesän aikana. Toivomme, että vuoden 2021 syyskuussa festivaali voidaan taas järjestää suunnitelmien mukaisesti yleisötapahtumana”, festivaalijohtaja Simón Riestra sanoo.

Maailmantango-festivaali on poikkitaiteellinen ja kansainvälinen kaupunkitapahtuma, jota on järjestetty Tampereella vuodesta 2007 lähtien. Vuonna 2021 on luvassa 14. festivaali, jonka pääohjelmisto järjestetään 17.-19.9.2021.

www.maailmantango.net