25.5.2021

Kulttuurin kuntavaalipaneeli lähetetään suorana verkossa ja radiossa 27.5.

Pirkanmaan festivaalit ry ja Tampere-talo järjestävät kulttuurin kuntavaalipaneelin tulevana torstaina 27.5. klo 17.00–18.30. Kulttuuripainotteinen vaalikeskustelu käydään Tampere-talon Maestro-salissa, ja suoraa lähetystä voi seurata Vimeo-videopalvelussa sekä Radio FUN Tampereen taajuudella 89,0 ja nettiradiossa.

Kulttuurin kuntavaalipaneeli kutsuu kuuden suurimman puolueen kuntavaali- ja pormestariehdokkaat keskustelemaan Tampereen kaupungin kulttuuristrategiasta sekä taiteen ja kulttuurin nykytilasta, rahoituksesta ja tulevaisuudesta. Paneeliin osallistuvat istuva pormestari Lauri Lyly (SDP), Minna Minkkinen (Vas.), Jouni Ovaska (Kesk.), Jaakko Stenhäll (Vihr.) sekä jaetulla osallistujapaikalla Anna-Kaisa Ikonen (Kok.) ja Kalervo Kummola (Kok.) sekä Lassi Kaleva (PS) ja Veikko Vallin (PS). Keskustelua moderoivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas ja muusikko sekä Tullikamarin ja Telakan ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on ajautunut yli vuoden kestäneiden koronarajoitusten myötä kriisitilanteeseen, eikä toipuminen tapahdu hetkessä, vaikka rajoitukset poistuisivatkin.
– Tällä hetkellä kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoita kiinnostaa erityisesti, mikä on kuntien rooli alan elpymisessä koronan jälkeen. Talouden lisäksi alalla puhuttavat myös tilat, joita kaupungissa on taiteilijoille ja luovan alan toimijoille todella vähän. Tämän lisäksi aiomme selvittää ehdokkaiden näkemyksiä kaupungin roolista kulttuurin tuottajana sekä kulttuurin ja tapahtumien merkityksestä kaupungin vetovoimalle ja imagolle, kertoo moderaattori Janne Laurila.

Linkki vaalipaneelin Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/583462206389441   
Linkki vaalipaneelin striimiin: https://vimeo.com/event/963587
– Tallenne on katsottavissa linkistä 27.6.2021 asti.
FUN Tampere netissä: https://funtampere.fi

Lisätiedot:
Tiina Kuusisto
Toiminnanjohtaja, Pirkanmaan festivaalit ry
tiina.kuusisto@pirfest.fi
Puh. 040 025 2181