5.8.2020

KORONA YHDISTI KAHDEN MAAN KITARAKILPAILUT

Perinteikäs kesäkuinen Tampereen kitarafestivaali jouduttiin siirtämään loppusyksyyn koronaepidemian vuoksi, ja samalla siirtyi myös kansainvälinen Suomen kitarakilpailu. Koronatilanne on jatkunut epävarmana, joten kilpailun ikärajaton sarja päätettiin toteuttaa verkossa videokilpailuna yhteistyössä merkittävän espanjalaisen kitarafestivaalin kanssa. Online-formaatti tekee kilpailusta taloudellisesti ja fyysisesti aiempaa saavutettavamman. Kilpailuun on avoin haku 9.8. saakka, ja finaalit järjestetään 8.11.2020.

Tampere Guitar Festival sekä espanjalainen International Guitar Festival José Tomás – Villa Petrer ovat tehneet yhteistyötä jo yli 10 vuoden ajan. Tällä hetkellä molemmat tapahtumat ovat mukana EuroStrings-EU-hankkeessa, joka kokoaa yhteen 17 eurooppalaista kitarafestivaalia ja -kilpailua. Jokaisen jäsenkilpailun voittajasta tulee EuroStrings-artisti, joka kiertää jäsenfestivaaleja konsertoinnin, mestarikurssien ja opettamisen merkeissä. Tämän lisäksi Suomen ja Espanjan kilpailujen voittajille on tarjolla muun muassa konserttikiertue Etelä-Amerikassa ja Euroopassa, rahapalkintoja sekä levytyssopimus suomalaisen Alba Recordsin kanssa.

Uusi kilpailu, The International Classical Guitar 2 in 1 Online Competition, on avoin kaikenikäisille kitaristeille ympäri maailman, ja kilpailijat osallistuvat yhdellä osallistumismaksulla kahteen kilpailuun. On myös mahdollista, että sama kitaristi voittaa molemmat mittelöt. Ensimmäiselle kierrokselle pääsee mukaan 70 ensimmäistä ilmoittautunutta. Molemmissa maissa on erilliset tuomaristot, jotka valitsevat molempiin kilpailuihin enintään 20 semifinalistia. Kilpailujen finaalit järjestetään samana päivänä, ja paikalliset yleisöt voivat seurata finaaleja konserttisaleissa Espanjan Petrerissä ja Tampereella.

Lisätietoja kilpailusta löytyy sivustolta www.tgf.fi.