Koomikko Kaisa Pylkkänen poseeraa hymyillen kädet lanteilla. T-paidassa on pilvi ja sateenkaari ja teksti We're all gonna die.

6.10.2023

Komiikkafestivaali Tomaatteja! Tomaatteja! muuttaa Hämeenlinnasta Tampereelle

Stand up -komiikkafestivaali Tomaatteja! Tomaatteja! järjestetään Tampereella 24.–27.1.2024. Festivaalilla esiintyy noin 60 koomikkoa sekä kiekkoveteraani Timo Jutila. Koko ohjelmisto on nyt julkaistu festivaalin verkkosivuilla ja liput esityksiin ovat myynnissä!

Hämeenlinnassa perustetun, tänä vuonna 20 vuotta täyttäneen Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin tammikuun nelipäiväinen ohjelma koostuu 16 erillisestä tapahtumasta. Festivaali päättyy ja huipentuu Timo Jutila Roastiin, jossa viisi stand up -koomikkoa ja 60 vuotta juuri täyttänyt jääkiekkolegenda vuorollaan roastaavat eli solvaavat toisiaan roisilla mutta hyväntahtoisella huumorilla. 

Queerit Tomaatit -klubilla puolestaan esiintyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia koomikoita ja Tampere Special -klubilla ainoastaan tamperelaisia koomikoita. Festivaalin avaava Kuitenkin v***ttaa kaikki! -improvisaatioesitys syntyy yleisön antamista aiheista, ja Tomatoes in English -klubi naurattaa englanniksi. Lisäksi ohjelmassa on ammattikoomikoiden treeniklubi, aloittelevien koomikoiden open mic -klubi sekä noin kymmenen tavallista stand up -klubia.

Kaikkiaan festivaalilla esiintyy 45 ammattikoomikkoa ja 15–20 open mic -koomikkoa. Lippuja tulee myyntiin yhteensä yli 4000.

”Stand upin ’pääkaupunki’ ansaitsee arvoisensa festarit” 

Tähän asti suurin osa festivaalin tapahtumista on järjestetty Hämeenlinnassa, ja Tampereella on ollut vain osa festivaalin sivuklubeista. Ensi vuonna kaikki tammikuun esitykset toteutuvat Tampereella. Hämeenlinnaan on luvassa yksi tai useampi kesäkuussa järjestettävä tapahtuma, joiden ohjelma julkistetaan myöhemmin.

– Festivaalin pääpaino siirtyy Tampereelle siksi, että nykyään kaikki koomikot pitävät Tamperetta Suomen stand upin pääkaupunkina. Ja siksi Tampere ansaitsee arvoisensa festarit, sanoo festivaalin toiminnanjohtaja, koomikko Johanna Tohni.

Tutustu festivaalin ohjelmaan osoitteessa: www.tomaattejatomaatteja.com

Artikkelikuva: Kaisa Pylkkänen, kuvaaja Mirkka Pihlajamaa