Seitsemän puhallinsoittajaa esiintymässä puurakenteisessa uimahyppytornissa. Kuvan taustalla näkyy lehtipuita ja jävi.

7.4.2022

KesäVirratSoi, Kirjalitta ja Pirkkalan Muinaismarkkinat liittyvät Pirkanmaan festivaalien jäsenistöön

Pirkanmaan festivaalit ry:n jäsenmäärä kohoaa jo kolmeenkymmeneenyhdeksään, kun yhdistyksen hallitus hyväksyi maaliskuussa jäseniksi kolme uutta tapahtumaa: KesäVirratSoi Virroilla, Kirjalitta Tampereella, ja Pirkkalan Muinaismarkkinat.

– Uudet jäsenet tuovat Pirkanmaan festivaalit -yhteisöön sekä uusia kuntia että uudenlaisia tapahtumasisältöjä. On myös ilo todeta, että kahden vuoden vaikeiden aikojen jälkeen tapahtuma-ala on vihdoin virkistymässä, ja yhteinen verkosto koetaan edelleen mielekkääksi ja tarpeelliseksi kasvun sparraajana, vertaistukena, ja uusien käytänteiden kehittäjänä, Pirkanmaan festivaalien toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto toteaa.

Ajallisesti uusista jäsenistä Pirkkalan Muinaismarkkinat ja KesäVirratSoi sijoittuvat heinäkuun puolivälin molemmin puolin, ja Kirjalitta marraskuun alkuun.

Pirkkalan Muinaismarkkinat 9.–10.7.2022

Pirkkalassa järjestettävä Muinaismarkkinat ammentaa aiheensa viikinkiajasta ja Tursiannotkon alueella tehdyistä arkeologisista löydöistä. Muinaismarkkinoiden ohjelmassa on muun muassa työpajoja, taistelunäytöksiä, muinaisia kädentaitoja, opastettuja kierroksia, asiantuntijaluentoja ja muinaismusiikkia. Myös lapsille järjestetään omaa muinaisohjelmaa. Työntekijät, talkoolaiset ja esiintyjät pukeutuvat ajan hengen mukaisesti, eikä muinaistorilla myytävien tuotteiden joukosta löydy moderneja materiaaleja. Tapahtuman järjestää Pirkkalan kunta.

www.pirkkala.fi/muinaismarkkinat

KesäVirratSoi 14.–17.7.2022

KesäVirratSoi-musiikkijuhla esittelee klassisen ja kevyen musiikin taiteilijoita ainutlaatuisissa ympäristöissä Virroilla, keskellä kauneinta kesä-Suomea. Musiikkijuhlan taiteellinen johtaja Hannu Kiiski kertoo vuoden 2022 tapahtuman teemasta seuraavasti: ”Kesän teema Virroilta maailmalle – maailmalta Virroille pitää sisällään ajatuksen siitä, kuinka musiikki on avannut maailmaa itselleni ja tuonut elämääni hienoja kollegoita ja elämänmittaisia ystäviä. Heitä olen maailmalta kutsunut Virtain juhlille jakamaan kanssanne toivon, rauhan ja ilon sanomaa. Sehän se on musiikin syvin tarkoitus.” Tapahtuman järjestää Virtain musiikkiyhdistys ry.

www.kesavirratsoi.fi

Kirjalitta 7.–13.11.2022

Kirjalitta on koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali, jonka tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan ja kirjoittamaan itse. Vuodesta 2015 saakka järjestetty festivaali tarjoaa lapsiperheille ja nuorille oivaltavia tilaisuuksia tarttua tarinaan – lasten ja nuorten omia tekstejä unohtamatta. Kirjalitta tuo lastenkirjallisuuden ja sanataiteen yleisön luo kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoihin, katukuvaan ja sosiaaliseen mediaan. Kirjalitan ydinajatuksena on nostaa esiin innostavia, osallistavia ja yhteisöllisiä tapoja kokea kirjallisuutta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä.

www.kirjalitta.fi

Kuva: Matti Nenonen