24.11.2016

Katutaiteilija Ville Färsaaret ja runoilija Anna Elina Isoaro Pirfest ry:n vuoden 2017 lähiartisteiksi

Pirfest ry:n jäsenistöstä muodostettu työryhmä on nimittänyt verkostonsa lähiartisteiksi kaksi taiteilijaa, katutaiteilija Ville Färsaaret ja runoilija Anna Elina Isoaron.

”Valitsimme vuoden 2017 kaksi taiteilijaa, sillä haluamme nimityksillä edistää myös eri taiteenalojen välistä työskentelyä. Anna Elina Isoaro ja Ville Silvennoinen (taiteilijanimeltään Ville Färsaaret) edustavat hyvin erilaisia taidemuotoja, mutta heitä yhdistää intohimoinen ja utelias suhtautuminen omaan työhönsä ja taiteenalaansa. Tulemme varmasti näkemään ja kuulemaan ensi vuonna upeita teoksia ja esityksiä ympäri Pirkanmaata”, lähiartisti-työryhmän jäsenet Marianne Haapoja, Simo Ollila, Anniina Kumpuniemi, Simón Riestra Aedo ja Laura Moisio toteavat.

Anna Elina Isoaro (s. 1981) on tamperelainen runoilija, sanataideohjaaja ja kirjallisuustapahtumatuottaja. Isoaro voitti Runo-Kaarina-kilpailun esikoiskokoelmallaan Puolen mantereen kerhossa vuonna 2011. Toinen runokokoelma Rakkautta ja vasta-aineita (Into) on ilmestynyt tänä vuonna. Isoaro tunnetaan myös lavarunoilijana: hän voitti Poetry Slamin Suomen mestaruuden vuonna 2005 ja hän on esiintynyt lukuisissa kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumissa ympäri Suomen. Sanataideohjaajana Isoaro on vienyt runon tekemisen ja lukemisen iloa kaikenikäisille yleisöille: vauvakerhoon, koululuokkaan, vanhusten palvelukeskukseen.

Ville Färsaaret (s.1986) on hiljattain tamperelaistunut Lappeenrannasta kotoisin oleva itseoppinut kaupunkitaiteilija, kulttuurituottaja ja galleristi. 2000-luvun alkuvuosista katutaiteen eri olomuotoja aktiivisesti ammentanut pikkukaupungin poika on tuonut tällä vuosikymmenelle hilpeää itse ja yhdessä tekemisen meininkiä sekä marginaalikulttuurivaikutteita galleriatiloihin, keikkapaikoille, kouluihin ja vapaaseen kaupunkitilaan. Iloista kaksoiskaupunkikansalaisuutta nauttivan Färsaarten hengentuotoksia on nähtävillä modernin muraalitaiteen muodossa pitkin Suomen seiniä.

Mikä Lähiartisti?
Pirkanmaa on perinteisesti vahvaa festivaali- ja tapahtuma-aluetta. Nimittämällä Lähiartistin Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry haluaa tuoda esiin tuoretta pirkanmaalaista taidetta ja kulttuuria ja vahvistaa alueen kulttuuri-identiteettiä. Lähiartistiksi valitaan ajankohtainen ja vetovoimainen taiteilija, joka saa nimityksensä kautta tukea uralleen ja tekee samalla Pirkanmaan festivaaliverkostoa tunnetuksi. Vuonna 2015 Lähiartistiksi valittiin laulaja-lauluntekijä Ville Leinonen ja vuonna 2014 laulaja-lauluntekijä Laura Moisio.

(c) Miikka Varila
Lähiartistit Ville Färsaaret ja Anna Elina Isoaro (c) Miikka Varila