28.7.2016

Elokuun festivaaleilla luvassa teatteria, musiikkia ja ruokaa

Kesän päätteeksi Pirkanmaalla nautitaan vielä monipuolisesta valikoimasta festivaaleja. Teatterielämyksiä tarjoavat nuorten teatterifestivaali Murros sekä legendaarinen Tampereen Teatterikesä. Maamme ainoa pianofestivaali Mäntän Musiikkijuhlat tarjoaa pianomusiikkia klassisen musiikin ystäville, Tapsan Tahdit viihdyttää Nokialla ja Blockfest täyttää Tampereen keskustan rytmimusiikilla. Chilifest Finland on täynnä tulisia makuja! Pirkanmaan festivaalien tarjonta jatkuu kesäsesongin jälkeen vuoden loppuun asti.

 
Nuorten teatterifestivaali Murros 1.–2.8.2016 Tampereella

Kymmenennen kerran järjestettävä Nuorten teatterifestivaali Murros esittelee jälleen maamme nuortenteatterin helmiä. Festivaalihakijoiden joukosta mukaan valikoitui nippu esityksiä, joista koostuu monipuolinen ja korkeatasoinen katselmus siitä, miltä maailma ja teatterinteko näyttävät nuorten silmin juuri nyt.

Nuoruuden haasteet kohdataan esityksissä ilon ja oivallusten kautta. Vaikeudet on tehty voitettavaksi ja maailmaa voi muuttaa. Kaikissa esityksissä on läsnä vahva omaehtoinen ja rohkea kohtaaminen ympäröivän maailman kanssa. Tällä kertaa festivaaleilla nähdään myös kansainvälinen esitys, yhteistyössä Jäänreunan kansat -hankkeen kanssa virolaisen Taarka Pärimusteaterin esitys Non-Stop SETO.

Mihin suuntaan nyt?

Teatterikesä tunnetaan yhtenä Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, jossa nähdään tuoretta ja puhuttelevaa ohjelmistoa. Festivaali järjestetään 1.–7. elokuuta 48. kerran. Tämän kesän esityksistä festivaalin taiteellinen johtoryhmä – Mikko Roiha, Milja Sarkola ja Miko Jaakkola – kertoo näin: ”Vuonna 2016 kukaan ei osaa varmuudella sanoa mihin suuntaan pitäisi lähteä. Eksyksissä olemisen tunne tuntuu koskevan niin politiikkaa, taloutta kuin henkilökohtaista elämääkin. Teatterikesän Pääohjelmisto heijastelee tätä hämmennystä ja etsii kadonneita suuntaviivoja tulevaisuuden suhteen.”.

Todellisuus näyttäytyy kovana Eduskunta III:ssa, Maa-Tuskassa ja Onnellisuuden tasavallassa. Tavallisuuden aave vie yhteiskunnalliset kysymykset suoraan perheen sisälle. Klassikoissa Lokki, Rikottu ruukku, Förvandlingen, Rakkaita pettymyksiä rakkaudessa ja The Grimm Book of Horrors peilataan nykytilannetta aikaisempien sukupolvien perspektiivistä.

Uuden sukupolven esitykset Ruska, Hipsterit ja Rose Rose Rose ehdottavat näkemyksiä uusiksi maailmankuviksi. Lisäksi kansainväliset esitykset I’m Doing This for You, When I Die, ja A Retrospective kysyvät kukin tavallaan: Mikä suunta pitäisi valita?

 
Kansainvälisiä huippupianisteja ja nousevia tähtiä Mäntän Musiikkijuhlilla

XVIII Mäntän Musiikkijuhlat 3.-7.8.2016 tarjoaa entistä huikeamman kattauksen kansainvälisiä huippupianisteja ja nousevia tähtiä. Pääkonserttipaikkana on ainutlaatuinen Serlachius-museo Gösta. Kesän kansainväliset huippunimet ovat Elisabeth Leonskaja ja Boris Berman, ja avajaiskonsertissa kuullaan Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria Sakari Oramon johdolla.
Maamme ainoa jokavuotinen pianofestivaali tekee Mänttä-Vilppulasta jälleen elokuun alussa pianomusiikin ystävien kohtaamispaikan. Tervetuloa Suomen pianopääkaupunkiin!

 
Tapsan Tahdit 30. kerran Nokialla!

Tapsan Tahdit järjestetään Nokian Pirkkalaistorilla 4.-7.8.16. Iltatapahtumien esiintyjinä ovat Popeda, Neljänsuora, Jari Sillanpää, Eini, Janne Tulkki&Crew ja Tomi Markkola.
Tahtiteltan maksuttomissa päivätapahtumissa on tarjolla paitsi torisoittoa ja harmonikkakonsertti myös yhteislaulua niin Mikko Alatalon kuin Seppo Soittilan, Johanna Debrezchenin ja Jouni Kerosen johdolla. Iskelmä-Finlandia jaetaan maksuttomassa avajaistapahtumassa perjantaina 5.8. klo 13.00. Voittaja myös esiintyy palkitsemisen yhteydessä.

Tahtien ohjelmaa täydentää vaihtoehtoinen Tapio-festivaali ainutlaatuisessa Tehdassaaren miljöössä: www.tehdas108.fi/tapio-festivaali

 
Suomen tulisin festivaali

Chilifest Finland järjestetään 12.-14.8. Tampereen Tullinaukiolla ja Pakkahuoneella. Jo kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoilee kaikkien aikojen laajimman kattauksen näytteilleasettajia, näytöskeittiöitä huippukokkeineen, makoisia ja tulisia kilpailuja sekä kuumimmat vinkit grillaamiseen. Tänä vuonna Chilifest Finland laajentaa herkkujen maistelun myös juomapuolelle, kun Pakkahuoneella päästään tutustumaan eri pienpanimoiden tuotteisiin. Tuttuun tapaan tapahtuma on tarkoitettu koko perheen yhdessäoloon herkuttelun ja hauskanpidon merkeissä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oy Poppamies, Tampereen Kulttuurikamari Oy sekä Suomen Chiliyhdistys.

 
Kaikkien aikojen Blockfest 19.-20.8!

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest järjestetään historiansa yhdeksättä kertaa 19.-20. elokuuta Tampereen ydinkeskustassa. Jokaisena vuonna jo ennakkoon loppuunmyytyä tapahtumaa tähdittävät mm. hiphop-ikoni Nas (US), Harlemin suunnannäyttäjä A$AP Rocky (US), festarikesänsä perinteisesti Blockfesteille päättävä Cheek, Teosto-palkittu Paperi T sekä lopullisen kansainvälisen läpimurtonsa tehnyt G-Eazy (US).

Festarikesän monipuolisin rytmimusiikkikattaus sisältää myös kymmeniä muita huippunimiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Esiintyjistä poimittakoon mm. sensaatiomaisen tulokasvuoden tehnyt laulaja Evelina, Hartwall Areenan loppuunmyyneet Elastinen ja JVG, Kanye Westin suojatti Big Sean (US) sekä kolminkertainen listaykkönen Eevil Stöö.