12.4.2016

Biennale, Mukamas, Tanssivirtaa ja Suvi ovat Pirkanmaan kevään kulttuuritarjonnan takaajat

Pirkanmaan festivaalien huhti- ja toukokuu tarjoaa monipuolisen kulttuurikattauksen, kun suomalaisen nykymusiikin festivaali Tampere Biennale, kansainvälinen nukketeatterifestivaali Mukamas, nykytanssifestivaali Tanssivirtaa Tampereella ja Oriveden Suvi käynnistyvät.

Tampere Biennale äänirajoilla 13.-17.4.

Laajin suomalaisen nykymusiikin festivaali juhlii 30-vuotista taivaltaan ja esittelee uutta kotimaista musiikkia keskiviikosta sunnuntaihin 13.–17.4. Nykymusiikin karnevaalissa nousevat esiin musiikin rajattomat mahdollisuudet ja taiteidenvälinen yhteistyö. Ohjelmassa on musiikkia, sirkusta ja elokuvaa yhdisteleviä konsertteja. Koko tapahtuman ohjelman on suunnitellut festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjä Sami Klemola.

Kokeellisen musiikin eri genret ovat vahvasti esillä, yhdessä, eivät toisiaan vastaan. Juhlavuosi keskittyykin esittelemään tämän päivän musiikin monipuolisuutta. Konserttimusiikin lisäksi tarjolla on Suomen tähän asti laajin äänitaiteen näyttelykokonaisuus sekä tamperelaisen, maailmanmaineeseen nousseen Fonal Recordsin 20-vuotisjuhlaklubeja. Tarjolla on myös nykysirkusryhmä Circo Aereon esityksiä, joissa äänellä on merkittävä rooli. Festivaali on tilannut teokset Niilo Tarnaselta sekä Jan Anderzénilta alias Tomutontulta. Tampere Filharmonia kantaesittää konsertissaan Lotta Wennäkosken musiikkia sekä Antti Auviselta tilaamansa teoksen Himmel Punk. Muita kantaesityksiä on kymmenkunta.

MUKAMAS 2016 – Paperia, esineitä, savua

MUKAMAS 2016 – Kansainvälinen Nukketeatterifestivaali juhlii kymmenvuotista taivaltaan 9.-14.5.2016 Tampereella. Juhlaohjelmistossa nähdään lukuisia visuaalisia esityksiä lapsille ja aikuisille, kun festivaali esittelee nukketeatterin huippuosaajia ulkomailta sekä kotimaasta. Lapsille on mm. ranskalaisen Des Fourmis Dans La Lanternen yllättävä CLIC sekä slovenialaisen Lutkovno gledališče Ljubljanan viehättävä TURLUTUTU. Aikuisille norjalais-ranskalaisen Plexus Polairen pysäyttävä ASHES sekä israelilaisen Yael Rasoolyn paljon palkintoja voittanut PAPER CUT.

Tanssivirtaa Tampereella

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali tuo kotimaisen nykytanssin kiinnostavimmat tekijät ja teokset kaupunkiin 17.-22.5. Vuosittain keväällä järjestettävän kuusipäiväisen festivaalin ohjelmistossa nähdään vaikuttavia kotimaisia nykytanssiteoksia nuorilta ja kokeneilta koreografeilta, tanssivideoita, yleisökeskusteluja ja klubiohjelmaa. Vuodesta 1997 järjestetyn festivaalin tuottaa Tanssiteatteri MD. Tanssivirtaa-festivaalin Avajaisklubilla 17.5. nähdään Alpo Aaltokoski Companyn Aina joku vie. Kokonaisvaltaisessa tanssi-illassa koetaan ainutkertainen yhteentörmäys, kun ikivihreä suomalainen iskelmäperinne ja nykytanssi kohtaavat ennennäkemättömällä tavalla.

Ota hyöty ja huvi – Koe Oriveden Suvi!

Oriveden Suvessa tapahtuu toukokuun lopulta syyskuun alkuun asti. Suven avajaisia vietetään 80-luvun iltamien merkeissä 1.6. ja sen jälkeen tapahtumia riittää koko kesän ajaksi. Mukana ovat Oriveden Opisto mm. konsertti- ja kirjallisuustapahtumineen, Leporannan Taidekeskus sekä Taidekeskus Purnu, jossa järjestetään heinäkuussa myös SuviDesign -muotoilutapahtuma. Rönnin Kesäteatterissa ensi kesän näytelmänä on Siltalan Pehtoori, ja Rönnin huvikeskuksen aidolla tanssilavalla tanssitaan maankuulujen artistien tahdissa toukokuusta syyskuuhun. Taitokeskus Orivedessä on myynnissä ihania kädentaitotuotteita ja lahjoja.