3.4.2020

Annikin Runofestivaali peruuntuu, tilalle livelähetys Annikin puukorttelista.

Ensi kesän Annikin Runofestivaali on perusteellisen harkinnan jälkeen päätetty peruuttaa yleisötapahtumana koronavirustilanteen vuoksi. Runofestivaalille on ensisijaista esiintyjien, yleisön ja luonnollisesti myös tapahtumapaikkana toimivan Annikin puutalokorttelin asukkaiden terveys ja turvallisuus. Tilanne on sydäntäsärkevä ja surullinen kaikille festivaalin eteen jo kuukausia talkootyötä tehneille.

SUORA LÄHETYS ANNIKIN PUUKORTTELISTA 6.6.

Vaikka Annikin Runofestivaali peruuntuukin, tapahtuma järjestetään ilman yleisöä tiivistetyllä ohjelmistolla ja kuvataan suorana ja maksuttomana lähetyksenä verkkoon. Suora lähetys tehdään Annikin puutalokorttelin tunnelmallisesta miljööstä alkuperäisenä tapahtumapäivänä 6.6.2020. Noin neljä tuntia kestävän livelähetyksen kellonaika ja verkko-osoite ilmoitetaan myöhemmin. Lähetys toteutetaan usealla kameralla ammattilaisvoimin.

Mukaan suoraan lähetykseen ovat tulossa Niillas Holmberg, Monika Fagerholm, Happonen, Paleface & Viljanen, Hannu Mäkelä, Adikia, Elsa Tölli sekä Alexandra Salmela & J.P. Laitinen. Juontajana toimii Päivi Haanpää. Myös Mirkka Rekola -runomuraalin paljastustilaisuus nähdään lähetyksessä.

– Monien ensi kesän tapahtumien todennäköisesti peruuntuessa tarve saavutettavalle kulttuurille on valtavan suuri, festivaalituottaja Simo Ollila arvioi. – Tuntuu myös lohdulliselta, että voimme vallitsevassa tilanteessa tarjota edes osalle peruuntuneen festivaalin esiintyjistä ja tekniikan väestä mahdollisuuden tehdä työtään, hän lisää.

MIRKKA REKOLA -RUNOMURAALI TOTEUTUU SUUNNITELLUSTI

Annikin puukorttelin lähistöllä paljastetaan 6.6. Mirkka Rekola -runomuraali. Koko seitsenkerroksisen talon päätyseinän kattavan teoksen tekee maamme eturivin muralisteihin lukeutuva kuvataiteilija Teemu Mäenpää.

– Runomuraalista on tulossa uusi maamerkki ja yksi Tampereen näkyvimmistä julkisista taideteoksista. Olemme todella onnellisia siitä, että tämä osa Annikin Runofestivaalia toteutuu alkuperäisten suunnitelmien mukaan, festivaalin taiteellinen johtaja J.K. Ihalainen iloitsee.

MURAALILLA ON SUVAITSEVAISUUDEN VIESTI

Muraaliteoksen osana nähdään runoutemme klassikkonimiin lukeutuvan Mirkka Rekolan runo ”Minä rakastan sinua, minä sanon sen kaikille”. Vuonna 1972 ilmestyneellä runolla on julkaisuajankohtaansa liittyen vahva suvaitsevaisuuden viesti, sillä rakkaussuhteet samaa sukupuolta olevan kanssa olivat maassamme rikos vuoteen 1971 saakka. Tämän vuoden Annikin Runofestivaalin teemana on Rekolan runoa mukaillen Rakastan, sanon sen kaikille.

Annikin Runofestivaalin suoran lähetyksen ja Mirkka Rekola -runomuraalin tekevät tuellaan mahdollisiksi Taiteen edistämiskeskus, Tampereen kaupunki ja HRK Konevuokraamot.

Annikin Runofestivaali