17.3.2020

Annikin Runofestivaali 2020 – kaksi päivää runoutta ja rakkautta

Annikin Runofestivaali järjestetään ensi kesänä 15. kertaa. Festivaali toteutetaan ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä 5.–6.6.2020. Teemana on ”Rakastan, sanon sen kaikille”. Ohjelmisto kootaan tekijöistä jotka ilmaisevat rohkeasti omaa identiteettiään taiteellisen työnsä kautta. 

TYÖ RUNOFESTIVAALIN ETEEN JATKUU

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet on peruutettu maassamme toukokuun loppuun saakka. Talkootyöt kesäkuun alussa järjestettävän Annikin Runofestivaalin eteen siis jatkuvat toistaiseksi. Seuraamme viranomaisten ohjeistusta hetki hetkeltä, ja olemme valmiita reagoimaan muuttuvaan tilanteeseen nopeasti.

MIRKKA REKOLA -RUNOMURAALISTA UUSI MAAMERKKI TAMPEREELLE

Annikin Runofestivaalin ensimmäisen päivän aluksi paljastetaan Annikin puukorttelin lähistölle Mirkka Rekolan runoutta sisältävä seinämaalaus. Koko seitsenkerroksisen talon päätyseinän kattavan teoksen tekee maamme eturivin muralisteihin lukeutuva kuvataiteilija Teemu Mäenpää. Runomuraalista on tulossa uusi maamerkki ja yksi Tampereen näkyvimmistä julkisista taideteoksista. Lue lisää: www.annikinrunofestivaali.net/mirkka-rekola-runomuraali.htm

RUNOFESTIVAALISTA KAKSIPÄIVÄINEN

Annikin Runofestivaali laajenee ensimmäistä kertaa kaksipäiväiseksi. Perjantaina 5.6. tapahtumat levittäytyvät ympäri Tamperetta. Lauantaina 6.6. festivaalia vietetään tuttuun tapaan yli satavuotiaassa ja tapahtumamiljöönä ainutlaatuisessa Annikin puutalokorttelissa. Runofestivaali muuttuu osin ilmaisfestivaaliksi, sillä kaikkiin perjantain tapahtumiin on vapaa pääsy. Runofestivaalia edeltää kaksipäiväinen Annikki OFF.

KANSAINVÄLISET & KOTIMAISET ESIINTYJÄT

Yksi festivaalin ulkomaisista esiintyjistä on amerikkalainen Flying Words Project. Se esittelee ensimmäistä kertaa suomalaisyleisölle alun perin viittomakielellä luotua American Sign Language -runoutta. Viittomiahan on runoudessa useimmiten nähty vain, kun kuulevien tekemää runoutta tulkitaan viittomakielelle – nyt asiat tehdään päinvastoin. Viittomakieli mahdollistaa rikkaan liikkeen ja tilan käytön, ja luo näin kokonaan oman ainutlaatuisen runouden lajinsa. Ulkomaisiin esiintyjänimiin kuuluvat myös huimana esiintyjänä tunnettu brittiläinen runoilija Zena Edwards, syyrialais-palestiinalainen Ghayath Almadhoun sekä Latvian merkittävimpiin nykyrunoilijoihin lukeutuva Māra Zālīte.

Runofestivaalin suomalaisesiintyjiä ovat mm. Hannu Mäkelä, Signe, Niillas Holmberg, Sanni Purhonen, Happonen, Paleface & Viljanen, Pelle & Romantiks, Elsa Tölli ja Adikia. Proosatauoissa nähdään muun muassa Monika Fagerholm ja Siiri Enoranta. Luvassa on tuttuun tapaan myös esikoisrunoilijoita, musiikkia, taidenäyttelyitä, laadukasta lastenohjelmaa ja mahtavia yllätysesiintyjiä. Mukana ohjelmassa on myös Einari Vuorela -runopalkinnon ehdokkaiden julkistus. Lue kaikkien esiintyjien esittelyt: www.annikinrunofestivaali.net/esiintyjat.htm 

15. ANNIKIN RUNOFESTIVAALI

Vuonna 2003 tamperelaisen Annikin puukorttelin asukkaat perustivat runotapahtuman kotipihalleen. Sittemmin Annikin Runofestivaalista on kehittynyt yksi maamme suurimmista ja kansainvälisimmistä runoustapahtumista ja omaleimaisimmista kulttuurifestivaaleista. Runofestivaali järjestetään talkoovoimin joka toinen vuosi.

PRESSIKUVAT
www.annikinrunofestivaali.net/medialle.htm 

YHTEYS 
Kuva: Kirsi Majamäki