28.1.2021

ALMA!-liikeoopperan kantaesitys striimataan 17.2.

Keväältä 2020 siirtynyt ALMA!-liikeooppera kantaesitetään Tampereella helmikuussa 2021. Alma! on uudenlainen tanssitaiteen, kirjallisuuden ja musiikin huippuammattilaisten voimin toteutettava esitystaideteos. Oopperakokonaisuus saa ensi-iltansa keskiviikkona 17.2.2021 Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä Tampereella. Esitys live-striimataan kotikatsomoihin 17.2. klo 19. Striimi on katsottavissa myös 23.2.-8.3. Esityksen striimialustana toimii keikalla.fi.

ALMA! yhdistää monia tekijöitä ja murtaa perinteitä

Projekti tuo yhteen kahden kulttuurisesti merkittävän kaupungin tekijöitä; Tanssiteatteri MD ja Tampere Biennale Tampereelta sekä Petri Kekoni Company ja CHANGEnsemble Helsingistä. Teos on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle.

Älykäs ja räväkkä ALMA! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista. Ajankohtainen teos repii auki hierarkkisia rakennelmia ja mylvii niille. Teos lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

Luomisprosessissa on murrettu avarakatseisesti perinteisiä roolijakoja säveltäjän, libretistin, koreografin ja kapellimestarin jatkuvalla vuorovaikutuksella. Lavalla nähdään kaksi laulajaa, kuusi soittajaa ja viisi tanssijaa. Akustinen äänimaailma luodaan huilulla, pianolla, lyömäsoittimilla ja viola da gamballa. Osa musiikista ja äänitehosteista toteutetaan elektroniikan keinoin.

”Me kuulumme yhteen hetkiä, joita ei mitata elämänkaarissa, vuosissa, ei edes viikoissa, ei päivissä, ei tunneissa. Me kuulumme yhteen hetkiä, joita mitataan sekunneissa.”
”Säveltäisit, jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja!”

Teoksen takana

Libretto Hanna Weselius Alma!-romaanin pohjalta, Sävellys Minna Leinonen, Koreografia-ohjaus Petri Kekoni, Kapellimestari Jutta Seppinen, Äänisuunnittelu Jussi Suonikko, valosuunnittelu Jonne Kauppinen & Sari Mayer

Esiintyjät: Sopraanot Tuuli Lindeberg ja Olga Heikkilä, Huilu Hanna Kinnunen, Viola da gamba Mikko Perkola, Piano Fanny Söderström, Lyömäsoittimet Ville Syrjäläinen, Tanssi & sopraano Suvi Eloranta, Tanssi Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen ja Esete Sutinen

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:
Hanna Romo
Tuottaja
CHANGEnsemble
+358 (0)50 5235 334
almaliikeooppera@gmail.com

Lehdistön striimitallenteen linkkivaraukset:
Pauliina Leppinen
Tuotantosihteeri
Tanssiteatteri MD
pauliina.leppinen@tanssiteatterimd.fi
+358 (0)50 551 3525

Artikkelikuva: Ville Hautakangas