11.10.2017

2 000 Pirkanmaalaista 8-luokkalaista tutustuu tanssitaiteeseen Tanssiteatteri MD:llä

Suuri, valtakunnallinen Taidetestaajat-hanke on alkanut Tanssiteatteri MD:llä. Loka- ja marraskuun aikana jopa 2 000 pirkanmaalaista 8-luokkalaista näkee Tanssiteatteri MD:n Mikä **t*n Pikku Prinssi? –esityksen sekä osallistuu siihen liittyviin työpajoihin. Tanssija Ville Oinosen vetämässä tanssi- ja akrobatia –työpajassa opetellaan teoksen koreografiaa sekä heittäydytään liikkeeseen, jossa yhdistyy tanssi, akrobatia ja fyysinen ilmaisu. Katutaidelähtöinen piirtämistyöpaja toteutetaan taiteilija Petri Sepän opastuksella katutaidetyyppisesti. Nuorille pyritään välittämään kokemus, että ei ole huonoa tapaa tehdä taidetta, ei ole epäonnistumista.

Mikä **t*n Pikku Prinssi? on Elina Jakowlevan ohjaama ja Janne Mäkelän käsikirjoittama street-tyylistä tanssia, sarjakuvamaista livepiirtämistä, videota ja puhetta yhdistelevä esitys yli 13-vuotiaille. Teos sai ensi-illan Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä syksyllä 2015. Teos pohjautuu Antoine de Saint-Exupèryn Pikku Prinssi-klassikkoon, mutta Tanssiteatteri MD:n versiossa poika on kasvanut täysi-ikäisyyden kynnykselle, 17-vuotiaaksi teiniksi. Humoristisella otteella teos ottaa kantaa nyky-yhteiskuntaan, jossa vastuu kaadetaan yksilölle ja lääkkeeksi pahaan oloon annetaan pillereitä.

Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama kolmivuotinen hanke, joka tarjoaa yhteensä noin 180 000 nuorelle ohjaajineen, mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa: oopperassa, teatterissa, konsertissa, taidenäyttelyssä jne. Kaksikielisen hankkeen rahoitukseen osallistuu myös Svenska kulturfonden. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Tanssiteatteri MD valittiin yhdeksi Pirkanmaan kuudesta Taidetestaajat-kohteesta, joita koko maassa on 55.

Syksyn aikana nähdään jopa 20 Mikä **t*n Pikku Prinssi? –esitystä, joista 17 on taidetestaajille. Esityksiä on tarjolla myös muulle yleisölle seuraavasti:
La 14.10. klo 16
La 28.10. klo 16
Ke 1.11. klo 10